Sunday , January 29 2023

Fiul chirurgului clujean Mihai Lucan candidează din nou de unul singur pentru un post in Sectia de Urologie de la Spitalul Județean Suceava

Ciprian Lucan, administrator al clinicii private LUKMED din Cluj, este suspect într-un dosar DIICOT, alături de celebrul său tată, prof. Mihai Lucan, sub acuzația de a fi provocat Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca un prejudiciu de 5.169.406,91 lei. Tatăl și fiul au fost reținuți pentru 24 de ore la sfârșitul anului trecut, apoi plasați sub control judiciar. Ei ar fi folosit la clinica lor aparatură și consumabile pentru tratarea cancerului, achitate de institut. Pe fondul scandalului de atunci, Ciprian Lucan a renunțat să se prezinte la concursul organizat pe 19 ianuarie la Spitalul Județean Suceava, la care se înscrisese pentru un post de urolog. Acum Spitalul scoate din nou postul de medic urolog la concurs și, la fel ca astă iarnă, Lucan Jr. s-a înscris și e singurul candidat care îndeplinește condițiile de concurs. Există informații cum că ținta finală a lui Lucan jr. ar fi preluarea conducerii Secției de Urologie din Spitalul Județean Suceava. Omul care a declanșat dosarul familiei Lucan, deputatul Emanuel Ungureanu, atrăgea atenția Spitalului Județean că «este pe cale să introducă o bombă în acest spital», amintind și de relația de rudenie cu medicul sucevean Cristian Irimie. “Clu­­jul a scăpat de Lucan, cel puțin momen­tan, însă în Suceava în­cearcă să-și gă­seas­că cuib fiul acestuia, un tip cu mari carențe în cariera profesională”, spunea deputatul Ungureanu  

ciprian lucantn-min

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, OBIECTIV a relatat, în exclusi­vi­tate, despre intenția unui medic din Cluj de a ocupa postul scos la concurs de Spitalul Județean la secția de Urologie. Era vorba de medicul clujean Valerian Ciprian Lucan, șef de lucrări la UMF Cluj, administrator al celebrei cli­nici de urologie LUKMED, fiu al cunoscutului medic clujean Mihai Lucan și care taman atunci fuseseră reținuți pentru 24 de ore de DIICOT Cluj, într-un mare scandal, fiind acuzați că au provocat Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca un prejudiciu de 5.169.406,91 lei.

Concursul fusese atunci programat de Spitalul Județean Suceava pentru data de 19 ianuarie 2018, iar Valerian Ciprian Lucan, singurul candidat al cărui dosar fusese validat, nu s-a mai prezentat la exa­-men, probabil în urma deranjului provocat de ancheta DIICOT.

După ce scandalul s-a mai liniștit, la sfârșitul lu­nii mai, Ciprian Valerian Lu­can a candidat, din nou de unul singur, pentru un post de medic urolog la Spitalul Județean Bis­trița. Așa cum era de așteptat, a câștigat postul. Se pare însă că nu e tocmai mulțumit de noul job, așa că luna trecută s-a în­scris din nou la concursul organi­zat de Spitalul Județean Su­­cea­va pentru ocuparea aceluiași post de medic primar – spe­cialitatea Urologie. Spre no­rocul lui, e tot singurul candidat și, în urma verificărilor do­sarelor, pe 23 iulie 2018 a primit vestea cea bună de la prietenii din Suceava: dosarul său a fost admis. Mai urmează ca spitalul sucevean să anunțe data concursului la care va candida de unul singur și medicul Valerian Ciprian Lucan se poate considera sucevean cu acte în regulă.Lucan admistn-min

Poate că nici nu va fi foarte greu pentru clujeanul celebru să se integreze în micul nostru târg, ținând cont că are rude foarte apropiate în oraș, care, ce coincidență, se învârt de decenii printre me­dicii din Spitalul Județean Suceava. Ba chiar, gurile sparte ale târgului spun că ținta finală a “transferului” juniorului Lucan la Suceava ar fi ocuparea postului de șef la Secția de Urologie a Spitalului Județean Suceava.

 De ce sunt acuzați medicii Lucan, tată și fiu

mihai-lucan (1)
Mihai Lucan

La sfârșitul anului trecut, medicii Mihai Lucan și Ciprian Lucan au fost pla­sați sub control judiciar de către judecătorii bucureșteni într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de un milion de euro. Procurorii DIICOT au arătat atunci că membrii grupului infracțional au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare fiind achitate tot de institut.

Astfel, ar fi fost tratați 159 de pacienți, fiindu-le percepute sume cu­prin­se între 3.000 și 6.700 euro/intervenție, susțin procurorii. Pe lângă medicul Mi­hai Lucan, suspecți în acest dosar mai sunt, arată DIICOT, Valerian Ciprian Lucan, Mihai Lucan Dan și Emil Fofiu Sânpetreanu, care, potrivit procurorilor, au constituit un grup infracțional organi­zat, în calitate de angajați ai Institutului Clinic de Urologie și Transplant Re­nal Cluj-Napoca, având ca scop în­sușirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul institutului, respectiv a serviciilor medicale spe­ci­fice prestate de către angajații acestei unități sanitare, în beneficiul clinicii medicale aparținând SC LUKMED SRL, prin intermediul căreia sus-numiții și-au promovat interesele.

 Deputatul Ungureanu: “Clujul a scăpat de Lucan. Atrag însă atenția Spitalului Județean Suceava că este pe cale să introducă o bombă în acest spital”

Deputatul Emanuel Ungureanu, o­mul care a declanșat anul trecut uriașul scandal de corupție al medicului Lucan, a atras atenția cu privire la legătura dintre Ciprian Lucan și unchiul său, doctorul Cristian Irimie, fostul șef  al secției de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean Suceava.

„Din fericire pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, fiul profesorului Lucan a plecat din această instituție prin demisie la începutul lunii decembrie 2017. Vestea proastă este că profesorul Lucan a făcut aranjamentele necesare încât fiul acestuia să-și găsească loc la Spitalul Jude­țean din Suceava. Acolo este un ma­­na­ger competent, dar care nu închide ochii la corupție și la trafic de influență decât atunci când îi convine să facă un asemenea lucru și care s-a lăsat cu si­-guranță influențat de către ruda profesorului Lucan, Irimie, care este căsătorit cu o doamnă care este soră cu soția profesorului Lucan. Fiului doctorului Lucan, Ciprian, i s-a găsit loc la Spitalul Ju­dețean din Suceava. Atrag atenția Spitalului Județean că este pe cale să introducă o bombă în acest spital. Conducerea Spitalului Județean Suceava și pro­cu­rorii ar trebuie să analizeze con­dițiile în care fiul profesorului Lucan a ajuns să se înscrie la un concurs în Suceava, în con­diții clare de incompatibilitate cel pu­țin pe zona relațiilor de rudenie pe care le are acesta cu un foarte influent medic de la acest spital, respectiv cu doctorul Iri­mie, șeful secției de Obstetrică și Ginecologie (pensionat între timp – n.r.). Clu­­jul a scăpat de Lucan, cel puțin momen­tan, însă în Suceava în­cearcă să-și gă­seas­că cuib fiul acestuia, un tip cu mari carențe în cariera profesională”, a susținut într-un filmuleț postat pe YouTube la începutul acestui an deputatul Emanuel Ungureanu, omul care a declanșat uriașul scandal de corupție privindu-i pe medicii Lucan.  (Tudor A.)

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …