Thursday , September 29 2022

Avion Boeing 737, pregatit pentru a opera zboruri de pe Aeroportul de la Salcea

boeing 737


Zilele trecute a aterizat la București o aeronavă Boeing 737-300 care a intrat in procesul de pregatire pentru a opera zboruri de pe Aeroportul Suceava. Aeronava este inchiriata de COBREX Trans din Brașov, a fost fabricata în anul 2000, are o capacitate de 148 de locuri, provine din Grecia și este primul dintr-o serie de avioane pe care firma  și-a propus să le inchirieze pentru a opera cu ele de pe Aeroportul Suceava.
“Aeronava este la București și urmează să obținem de la autoritățile române toate documentele și autorizațiile necesare operării. Avionul va avea ca bază Aeroportul Suceava și, deocamdată, până la sosirea celei de-a doua aeronave pe care intenționăm să o achiziționăm, vom opera zboruri de tip charter, urmând ca pe măsură ce ne vom lărgi flota să operăm zboruri de linie”, ne-a declarat, ieri, Constantin Apăvăloaie, reprezentant al firmei COBREX Brașov.
De asemena, reprezentanti ai firmei brasovene ne-au declarat ca, deocamdata, aeronava se afla in faza de mentenanta si ar putea incepe sa opereze, cel mai devreme, in cursul lunii mai.   Deocamdată,  COBREX nu a oferit detalii despre destinații avute în vedere pentru noul avion sau pentru noua companie aeriană.
Firma brasoveana se afla intr-o stransa relatie de afaceri cu firma suceveana Daily Group, cunoscuta pentru omniprezentele distribuitoare de cafea Daily Caffe, si mai multe surse din piata sustin ca DAILY ar fi implicata in aceasta afacere.
Compania COBREX Trans Brașov este certificată de Autoritatea Aeronautică Civilă Română ca operator aerian competent să efectueze operațiuni comerciale de transport aerian, fiind licențiată de către Ministerul Transporturilor pentru efectuarea de operațiuni de transport aerian public intern și internațional. Operatorul COBREX TRANS desfășoară atât operațiuni de transport de pasageri, cât și operațiuni de lucru aerian, căutare și salvare, supraveghere, operațiuni cu încărcături suspendate, aerofotogrametrie, operațiuni geodezice, lansare parașutiști și materiale.
În prezent, conform site-ului companiei, oferă servicii de transport aerian pe teritoriul României înspre orice destinație, cu un elicopter AS 350B3. De asemenea, compania pune la dispoziția clienților două elicoptere AS 365 Dauphin, bimotoare, configurate pentru transportul a 8 pasageri fiecare, în condiții VIP.
COBREX dispune din anul 2001 de propria organizație de întreținere tehnică a elicopterelor seriile AS 350 și AS 365 și a tipurilor EC 120 și EC 135P2i. Baza de operare este constituită din Heliportul COBREX Brașov, hangar pentru staționarea și parcarea elicopterelor, sistem de depozitare și alimentare cu combustibil. (T.A.)

Vezi si

Primarul Lungu felicită Foresta după meciul cu UTA Arad și anunță că acum se toarnă fundațiile la Baza sportiva tip 1, unde va fi construit un nou stadion

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat la meciul de fotbal din Cupa României dintre …

10 comments

 1. Bodnarescu Danut

  Mias dori cel mai mult sa fie curse externe si la un pret convenabil dealt fel raman pe Cluj sau Iasi Bacau ori Bucuresti!

 2. Iata ca o companie romaneasca incearca ,, marea cu degetul”. Bravo lor si mult succes.

 3. Iata ca din comertul stradal cu cafea se naste si ceva bun !

 4. O stire chiar foarte interesanta. Zona are foarte mult potential dar trebuie sa strangem coruptia si sa investim inteligent in toate avantajele noastre, de la turism la relatia nostra cu Ucraina si Bucovina.

 5. Doamne ajută.să fie intr_un ceas bun.Curse spre Londra?Felicitari…

 6. Doamne ajuta ! Oriunde, oricand , doar sa se zboare !

 7. Miscati-va mai repede pana nu pune naibii Iasiul monopol pe Modova si se duce naibii investitiile de la Salcea…

 8. În sfârșit o știre! Acum încep băieții: dar la Torino/ Madrid/Atena/etc, când băgați curse?

 9. poate pe vitor zbor catania-suceava.arfi fantastic

 10. Frumoasă știre! Bravo lor! Chiar mă bucur când cineva face la Sv o investiție curajoasă ca asta.