Sunday , July 21 2024

Firmă amendată cu 85.000 lei pentru că deversa conținutul unei fose direct într-un pârâu și nu avea autorizație de gospodărire a apelor

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a fost sesizată cu privire la un operator economic ce evacua apele uzate fecaloid menajere, astfel că s-a efectuat un control comun de către comisari de mediu și reprezentanți ai SGA Suceava.

”La fața locului s-a constatat că dintr-un compartiment al fosei de stocare a apelor uzate fecaloid menajere, generate din activitatea desfășurată de un operator economic, se evacuau ape uzate prin intermediul unei conducte din pvc direct în apele unui pârâu din apropiere.

De asemenea, s-a mai constatat că operatorul economic nu deținea Autorizație de gospodărire a apelor pentru folosință de apă necesară desfășurării activității. În cauză, pentru evacuări de ape uzate fecaloid menajere direct în apele unui pârâu s-a aplicat de către GNM – CJ Suceava o amendă în cuantum de 50.000 lei conform prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, iar pentru lipsă autorizație de gospodărire a apelor SGA Suceava a aplicat o amnedă în cuantum de 35.000 lei, conform Legii apelor nr. 107/1996 cu completările și modificările ulterioare”, a transmis Garda de Mediu Suceava. (O. N.)

 

Vezi si

Un puștan de 17 ani din Buda-Zvoriștea, fără permis, a intrat cu o motocicletă neînmatriculată într-o mașină, a fost rănit și a fugit acasă

Sâmbătă, în jurul orelor 14.20, L. Levi, de 17 ani, din  Buda, comuna Zvorâștea, în …