Thursday , December 8 2022

Finantarea soselei de centura a Sucevei ar putea fi blocata daca nu se finalizeaza exproprierile

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat c\ nu a vrut s\ intervin\ p=n\ acum pentru a nu se interpreta c\ ar avea interese imobiliare `n zon\ [i a dat de `n]eles c\ nu este de acord cu solicit\rile unor cet\]eni, amintind de faptul c\ `n urm\ cu c=]iva ani erau mul]i samsari imobiliari care se interesau cu privire la traseul exact al [oselei de centur\
Ruta ocolitoare a Sucevei risc\ s\ nu mai fie finan]at\. Primarul Ion Lungu a reiterat, ieri, afirma]ia c\ `n cazul continu\rii tergivers\rii problemelor legate de exproprierile de terenuri, exist\ posibilitatea c\ ruta ocolitoare a Sucevei s\ piard\ finan]area. Potrivit primarului Ion Lungu, degeaba o lucrare a fost bugetat\ de la `nceputul anului de c\tre Ministerul Transporturilor dac\ pe parcurs se constat\ c\ se bate pasul pe loc. Potrivit celor afirmate, ieri, de edilul [ef al municipiului re[edin]\ de jude], `n condi]iile `n care Ministerul va constata c\ nu se continu\ lucr\rile, atunci este posibil ca banii prev\zu]i s\ fie muta]i la un alt capitol sau s\ fie aloca]i pentru o alt\ investi]ie care se deruleaz\ `n ]ar\ [i unde nu sunt probleme care s\ blocheze desf\[urarea lucr\rilor.
~n acest moment, dac\ nu se rezolv\ chestiunea exproprierilor, proiectul [oselei de centur\ este `n pericol de a-[i pierde finan]are de continuare a lucr\rilor pe motiv c\ nu se poate lucra `n zona comunei {cheia. Exproprierile a peste 300 de proprietari de teren conform noii legi este problema care d\ mari b\t\i de cap autorit\]ilor, iar `n cazul `n care nu se vor putea cump\ra p\m=nturile pe unde va trece ruta ocolitoare `n timp util, construc]ia nu va mai putea continua.
Potrivit primarului de Suceava, nu sunt excluse `n aceast\ situa]ie nici interese politice [i nici interesele unor samsari imobiliari. ~n ce prive[te aspectul acesta din urm\, primarul a ]inut s\ men]ioneze c\ `n urm\ cu circa patru ani, c=nd era tot mai clar faptul c\ se va construi o [osea de centur\ a Sucevei, foarte multe persoane veneau la Prim\rie ca s\ se intereseze cu privire la traseul exact al rutei ocolitoare. ~n ce prive[te aspectele legate de abordarea politic\, Ion Lungu a spus c\ el nu lucreaz\ electoral [i politicienii care instig\ cet\]enii s\ pun\ be]e `n roate rutei ocolitoare ar trebui s\ `n]eleag\, potrivit afirma]iilor lui Ion Lungu, c\ tot prin Suceava circul\ [i ei iar importan]a [oselei de centur\ este cov=r[itoare.
Totodat\, primarul a spus c\ va avea discu]ii cu privire la rezolvarea problemei rutei ocolitoare la Prefectur\. Ieri, primarul a avut o astlfe de `ntrvedere dup\ care a precizat c\ discu]ile care s-au purtat sunt doar de principiu [i c\ vor mai urma [i altele, `n func]ie [i de o hot\r=re de Guvern care ar putea fi adoptat\ `n perioada urm\toare. (D.P.)

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …

No comments

  1. Tot n-a priceput primarul si alti i implicati ca la noi treburile stau altfel decat in Germania , de exemplu . Avem o lege noua , ce-i drept cu accente neconstitutionale dar necontestata la vremea promulgarii , lege care expropriaza si pe urma cei nemultumiti se pot adresa justitiei daca au alte pretentii . La noi , orice nea Gheorghe zice ca sta el de-a curmezisul , uitand ca nici unul din proprietarii de pe traseu nu rezista la o verificare atenta a modului cum au fost pusi in posesie . Ca sa nu mai vorbim ca majoritatea au fost improprietariti de stat in diverse perioade , adica au primit pamant moka .

  2. DA DOMNULE PRIMAR LUNGU NICI-O DATA NU ATI LUCRAT CINSTIT,POATE LA ALEGERILE VIITOARE VOM GASI UN PRIMAR PENTRU ORASUL SUCEAVA MACAR LA VALOAREA PRIMARULUI DIN COMUNA SCHEIA,GOSPODA ,CARE ESTE SUSTINUT DE URBIE SI CARE A FACUT MULTE PENTRU EI SI FACE,CRED CA VA DOARE DAR DUMNEAVOASTRA ATI FOST MAI MULT PENTU DUMNEAVOASTRA SI PENTRU PDL ASTA ESTE ADEVARUL OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT LUCRU CE NU SE POATE SPUNE DESPRE DUMNEAVOASTRA.

  3. Ce-ti trebe strazi si aeroport tie? Stai in Italy la rupt gheaba, macar o faci pe bani. HAHA! batrai amorezati!!! Am vazut cu ochii mei pe soferu directorului cred cu un geepan negru cum ia in fiecare dimineata niste demoazele din statie si pleaca cu ele si-i aud comentand pe unii de nush ce escapade amoroase cu alea doua. Bine ca-i merge, ce!? Cu ce ai zburat tu?? Bluair?? Ei, lasa ca pana strangi bani de casoaie o sa fie si strazi asfaltate, si apa/gaz tras in poarta si o sa fii fericitu calator a Fluturair!!! Hai noroace si treci la munca!

  4. Lungu: FAIL pentru ca: NU a terminat conductaraia orasului; ISPA e varza; NU a asfaltat strazile uitand de promisiuni – nu rupem masinile BAAAAA!!!; NU a stiut ca nu trebuie sa te apuci de construit cand nu ai terenul and so on. SUCCES la vanzarea pavelelor si bordurilor la pret dublu. Un Lungu vinde, alt Lungu cumpara, cu banii nostri bineinteles.
    Flutur&staff: FAIL pentru ca: Nu a administrat acei multi bani pe care i-a atras rezultatele nefiind vizibile; Se ocupa de cu totul alt ceva decat problemele noastre; A uitat sa modernizeze drumurile care TREBUIESC, a adus aeroportul intr-o stare jalnica ajutat de comitetul de batrani amorezati de la conducerea acestuia. Chiar! Am zburat un la greu cu Bluair si un pic Carpatair, acum unde-s??? Noroc ca Bacaul e aproape!