Friday , March 1 2024

Finala județeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență

După 2 ani de pauză, s-au reluat concursurile serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență. În data de 5 iunie a.c., pe Stadionul „1 Mai” din municipiul Suceava, s-a desfășurat etapa județeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență.

La start, s-au prezentat cele mai bune patru echipe de voluntari din județ, calificate în această etapă în urma întrecerilor zonale, respectiv SVSU Bosanci, SVSU Cacica, SVSU Cârlibaba și SVSU Crucea. De asemenea, echipajelor de pompieri voluntari li s-au alăturat și patru echipaje de lucrători ai Serviciilor Private pentru Situații de Urgență, din județ, – SPSU „Dedeman” Suceava, SPSU „Egger” Rădăuți, SPSU „Rompetrol” Vatra Dornei și SPSU „Speed Fire” Suceava.

Dintre obiectivele concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență, enumerăm pe cele mai importante:

     – dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență;

     – evaluarea nivelului de pregătire a capacității de intervenție a serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență;

     – popularizarea, în rândul cetățenilor, a unor aspecte din activitățile desfășurate de serviciile voluntare și private pentru situații de urgență;

     – dezvoltarea și îmbunătățirea relațiilor de colaborare între serviciile voluntare și private pentru situații de urgență.

Probele de concurs au fost – Pista cu obstacole pe 100 de metri, ștafeta 4 x 100 de metri și Dispozitivul de intervenție, iar după desfășurarea acestora, clasamentul a fost următorul:

SVSU:

– locul I – SVSU Cârlibaba

– locul II – SVSU Crucea

– locul III – SVSU Cacica

– locul IV – SVSU Bosanci

 

SPSU:

– locul I – SPSU „Egger” Rădăuți

– locul II – SPSU „Dedeman” Suceava

– locul III – SPSU „Rompetrol” Vatra Dornei

– locul IV – SPSU „Speed Fire” Suceava

„Fair play-ul și voia bună au guvernat această întâlnire a pompierilor suceveni, voluntari și privați, iar echipajele clasate pe primul loc (SVSU și SPSU) s-au calificat la etapa interjudețeană, ce se va desfășura în prima jumătate a lunii iulie a.c., în județul Iași”, a declarat  purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, căpitanul Alin Găleată.

 

Vezi si

Manifestare dedicată regretatului critic și istoric literar Alex Ştefănescu, la Biblioteca Bucovinei

Luni, 4 martie 2024, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera”, în Sala de Artă ”Elena Greculesi”, …