Saturday , June 22 2024

Fiat înfiinţează o companie mixtă cu Chrysler

Producătorul italian de automobile Fiat înfiinţează, la o fabrică din Torino, o companie mixtă cu costructorul american Chrysler, la care deţine o participaţie de 20%, în scopul relansării producţiei din Italia pentru a face faţă concurenţilor europeni.
Fiat, cel mai mare grup industrial italian, s-a angajat să investească 20 de miliarde de euro pentru majorarea producţiei şi îmbunătăţirea eficienţei la fabricile din Italia, în schimbul flexibilizării forţei de muncă.
“Suntem într-o situaţie dificilă în Italia, reţeaua noastră industrială nu este eficientă şi nu este în poziţia de a face faţă concurenţei”, a declarat directorul general Sergio Marchionne, după o întâlnire cu reprezentanţii sindicali.
Fiat, al şaselea mare producător auto din Europa, înregistrează pierderi la toate fabricile din Italia.
Planul de la fabrica Mirafiori din Torino implică o investiţie de peste un miliard de euro, precum şi reguli mai flexibile privind forţa de muncă.
Analiştii consideră că proiectul “Fabbrica Italia” al Fiat, de aducere a competitivităţii sale la nivelul companiilor europene concurente, este esenţial pentru dezvoltarea producătorului auto.
Fabrica Mirafiori are 5.500 de angajaţi implicaţi în producţia de automobile şi este una dintre cele mai mari din Italia, împreună cu fabrica Melfi din sudul ţării.
În prezent, Mirafiori produce modelele Fiat Multipla, Fiat Punto Classic, Fiat Idea, Lancia Musa şi Alfa Romeo Mito.
Unele modele vor fi scoase din fabricaţie înainte de sfârşitul anului viitor.
Fiat intenţionează să producă până la 280.000 de vehicule pe an la Mirafiori, urmând ca noi modele Jeep, Alfa şi SUV vsă fie lansate până în trimestrul patru din 2012.
Peste jumătate din noile modele vor fi comercializate la nivel mondial.

Vezi si

Cherestea și lemn în valoare de peste 5.000 lei, confiscate de polițiști în urma unor controale în trafic

Vineri, la ora 15.10,  pe Drumul Județean 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, polițiștii au …