Friday , March 29 2024

Fetițele gemene rămase orfane de mamă au fost externate din spital și luate acasă de tatăl rămas singur cu șase copii

O fundație umanitară a început o campanie de strângere de fonduri pentru a le putea săpa în curte o fântână

O asociație umanitară din Suceava a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a reuși să sape o fântână în curtea celor șase copii rămași orfani de mamă, în urmă cu două luni. Reprezentanții Asociației ”Aripi de Bucovina” au fost acasă la acești copii, în cartierul sucevean Burdujeni sat, cu hăinuțe, alimente și lapte praf și scutece pentru gemenele în vârstă de două luni, care din păcate nu vor cunoaște niciodată mângâierea mamei. Fetițele au fost externate și preluate de tatăl, rămas singur cu cei șase copii.

”Dintr-o poveste în alta, am fost surprinși să aflăm, că  în anul 2021, în municipiul Suceava încă nu este apă curentă în fiecare casă! Denisa, fetița cea mai mare, și tatăl ei, aduc zilnic apă de la o altă gospodărie. Astfel, ne-a încolțit o idee! Vrem să „aducem anul 2021” și-n casa lor, prin a construi o fântână și a le acoperi nevoia de bază – a apei curente – care le pune piedici suplimentare în familia lor greu încercată. Numai dacă vă puneți în gând cele două beblușe și realizați de câtă apă e nevoie să fie curate și hrănite, pentru lapte praf, căci mama lor nu mai este.

Dacă doriți să veniți alături de noi, mai jos regăsiți detaliile de plată către asociația noastră. Pentru societăți, vă rugăm să ne contactați în vederea încheierii contractelor de sponsorizare. Microîntreprinderile pot sponsoriza cu până la 20% din valoarea impozitului. Societățile plătitoare de impozit pe profit pot sponsoriza până la 20% din valoarea impozitului sau 0,75% din cifra de afaceri.

BENEFICIAR: ASOCIAȚIA ARIPI DE BUCOVINA

CUI: 37115344

IBAN: RO88BTRLRONCRT0383480201”, este mesajul transmis de către reprezentanții Asociației ”Aripi de Bucovina”.

Reamintim că mama celor șase copii rămași orfani, a ajuns în stare foarte gravă în Unitatea de Primire Urgențe, la începutul lunii octombrie, acuzând dureri foarte mari de cap. Tânăra, însărcinată în luna a șaptea, a mai fost la Spitalul Judedean Suceava, în câteva zile înainte și deși a fost diagosticată cu preeclamsie, a refuzat spitalizarea. Afecțiunea se manifestă prin hipertensiune, iar netratată poate duce la afecțiuni grave sau chiar deces. ”A ajuns pe 1 octombrie și a fost internată în secția de Ginecologie unde i s-a făcut cezariană de urgență. Cei doi nou-născuți sunt internați în secția de Neonatologie. Copiii sunt bine dar în ceea ce privește starea mamei, medicii sunt destul de rezervați. A mai fost în urmă cu vreo două-trei zile și a refuzat internarea. Venise pentru edeme la nivelul membrelor inferioare. Avea preeclamsie. În final, dacă nu a putut fi convinsă, s-a vorbit cu cardiologul să vină să îi prescrie măcar niște medicamente să ia acasă, dar a plecat din spital”, a menționat atunci medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. Se pare că medicii urgentiși i-au descoperit mai multe cheaguri de sânge la nivelul picioarelor, iar în lipsa unui tratament, examenul la Computer tomograf au identificat pe 1 octombrie, astfel de cheaguri, și la nivelul creierului.

În ciuda eforturilor depuse de medicii suceveni, femeia s-a stins după trei săptămâni de spitalizare și a lăsat în urmă șase copii care vor crește fără mamă. Fetițele nou-născute, pentru că femeia era însărcinată cu gemeni, au fost luate din spital de către tata, care face față cu greu, cheltuielilor zilnice. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Codul galben de vânt puternic, prelungit până vineri seara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri dimineață o atenţionare Cod galben de vânt puternic …