Saturday , September 23 2023

Festivitate de absolvire pentru Promoția 2023 a Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava (FOTO-VIDEO)

Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava și-a luat rămas bun de la cei 226 de elevi ai celor 8 clase a XII-a în cadrul unei frumoase festivități de absolvire, organizată joi, 1 iunie, de Ziua Copilului.

Conform tradiției, au fost aplaudați la scenă deschisă cei mai merituoși dintre tinerii care au parcurs cei patru ani de liceu cu fruntea sus și cu voința de a călca pe drumul succesului, care au primit amintire și o plachetă cu distincția câștigată pe merit.

Șefa promoției 2023 a Colegiului Național ”Petru Rareș” este Patricia Andreea Petrovici, din clasa a XII-a B. În cadrul festivității de absolvire, Patricia a predat ștafeta competenței academice, înmânând ”cheia colegiului” reprezentantei claselor a XI-a, Cezara Teona Zaharia.

Diploma de Onoare, ”cea mai înaltă distincţie a colegiului, se acordă în fiecare an unuia din absolvenţii clasei a XII-a, în încercarea de a stimula şi aprecia şi alte calităţi, în afara celor strict academice, calităţi pentru care sistemul nostru de învăţământ nu prevede recompense speciale, dar care sunt atât de necesare pentru un tânăr care aspiră la o carieră de succes şi o viaţă împlinită.

Diploma de onoare se acordă elevului/elevei care, pe parcursul tuturor anilor de studiu, s-a remarcat prin spirit altruist, creator, gândire pozitivă, perseverenţă, deschidere spre nou, umor şi consideraţie faţă de cei din jur, a cărui prezenţă şi activitate în viaţa şcolii ne onorează şi constituie un exemplu”, au transmis reprezentanții colegiului, care au decis ca această distincție să îi revină Mădălinei Boca, din clasa a XII-a B.

După festivitatea de premiere a elevilor și discursurile cadrelor didactice, elevii au avut parte de o petrecere demnă de sfârșitul unei etape importante din viața lor, care să le rămână în memorie peste ani. Așa cum era de așteptat de la un colegiu de renume, fruntaș în clasamentele rezultatelor la olimpiade, concursuri, dar și de la examenele naționale, circa un sfert dintre absolvenții promoției din acest an urmează să studieze la universități de top din străinătate. (O. NUȚU)

 

 

 

 

Vezi si

Biroul Electoral Permanent va funcționa în afara municipiului Suceava

Prefectura a reluat „în regim de urgență” procedura de identificare a unor spații, inclusiv aparținând domeniului …