Thursday , April 18 2024

Festivalul “Tara Fagilor, in Moldova lui Stefan cel Mare”, la a doua editie, la Putna

Prim\ria Putna [i Asocia]ia de Dezvoltare Locala Putna organizeaza s=mb\t\, 11 septembrie a.c., a doua edi]ie a Festivalului “}ara Fagilor, în Moldova lui {tefan cel Mare”.
Deschiderea oficiala a Festivalului va avea loc în fa]a C\minului Cultural din Putna, la ora 10.00, cu o parada a costumelor populare, a c\l\re]ilor [i a celor mai frumoase cale[ti, în acordurile invitatului special – Fanfara de la 10 pr\jini.
Va urma un program artistic, între orele 11.00-15.00, la care vor lua parte ansamblurile artistice de la Putna, Straja, Bilca [i G\l\ne[ti. Dupa amiaza, între 15.00-17.00, va avea loc a doua etapa a campionatului jude]ean al T\ietorilor de lemne [i un concurs de skandenberg, organizate de c\tre Clubul Sportiv Nord Arena din Suceava, iar între 16.00-17.00 va fi organizat un concurs de sculptura în lemn. De diminea]a pâna seara vor putea fi g\si]i unii dintre cei mai buni me[teri populari din zon\. Manifest\rile se vor încheia cu un spectacol propus publicului de c\tre Ansamblul “Ciprian Porumbescu”, între 17.30 [i 20.00, apoi un bal popular animat de Fanfara 10 Pr\jini. Un foc de artificii va completa seara dedicata Festivalului “}ara Fagilor, în Moldova lui {tefan cel Mare”, în jurul orelor 23.00. (O.S.)

Vezi si

Camion și remorcă în valoare de 60.000 de euro, confiscate de polițiști în urma interceptării unui transport ilegal de lemn

De asemenea, au fost confiscați și peste 23 m.c. gater buștean, în valoare de cca. …