Wednesday , October 5 2022

Femeie găsită moartă în apropierea Mănăstirii Orata

Se pare că femeia a murit îngheţată în timp ce se întorcea de la un magazin din zonă, unde a fost să-şi cumpere băuturi alcoolice
salvare [800x600]


Miercuri, 7 ianuarie, Poliţia Fundu Moldovei a fost anunţată de către o maică de la Mănăstirea Orata, că în imediata apropiere a lăcaşului de cult a fost găsită moartă, o femeie. Era o localinică, care în urmă cu ceva timp a fost diagnosticată cu alcolism şi a venit la mănăstire în încercarea de a scăpa de patima alcoolului.
Elena Camciuc în vârstă de 36 de ani, din localitatea Fundu Moldovei, avea probleme cu alcoolul de când se ştia. Incerca să se lase de băutură şi tocmai din acest motiv a hotărât să se retragă la mănăstire. Patima alcoolului i-a distrus viaţa, Elena C. suferind şi de depresie pentru că nu avea un copil şi, aşa cum au declarat cei de la mănăstire tot repeta că a trăit degeaba. A încercat să iasă din acest iad în care a aruncat-o alcoolul, la mănăstire. Aşa cum a reieşit din declaraţiile maicii stareţe, femeia încă nu avea statutul de maică, ea fiind într-o aşa zisă perioadă de probă. Se pare că nu a rezistat foarte mult ispitei, deoarece în seara de marţi, 6 ia-nuarie, a plecat de la Mănăstire, în jurul orelor 21,00, într-un cătun din apropiere, la un magazin, ca să-şi cumpere băuturi alcoolice şi nu s-a mai întors. A două zi, dimineaţă, în jurul orelor 8,00, maica stareţă a trimis un muncitor să o caute prin împrejurimi. Femeia a fost găsită fără suflare la aproximativ 200 de metri de lăcaşul de cult. Cum poliţiştii nu au găsit urme de violenţă pe corpul Elenei Camciuc, cea mai plauzibilă cauză a decesului rămâne hipotermia, dar necropsia va lămuri exact în ce condiţii a murit femeia. “Medicul legist de la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc este în concediu, iar necropsia va fi efectuată de către medicul de la Spitalul Municipal Rădăuţi. Sperăm că în cursul zilei de mâine (astăzi, 9 ia-nuarie) vom avea raportul şi vom vedea dacă se confirmă ca şi cauză a decesului hipotermia”, am aflat de la doctorul Ludovic Abiţei, director în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava. (Cristina RUSTI, Constantin ZUZEAC)

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …