Sunday , June 26 2022

Femeie de 52 de ani, violată de patru țigani de față cu soțul ei

Un cuplu din Ipotești a fost luat la ocazie de o mașină în care se aflau patru indivizi de etnie rromă. Aceștia i-au dus pe cei doi pe un câmp din Dărmănești, unde le-au luat telefoanele mobile, iar pe femeia de 52 de ani au violat-o toți patru, de față cu soțul ei. Autorii au fost prinși, o parte din ei fiind închiși pentru alte fapte, în timp ce unul dintre agresori este arestat în Italia pentru o altă tâlhărie comisă pe teritoriul acestui stat 

 arestat

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava arestarea preventivă a inculpatului Ioan – Gheorghe Cuțita­riu, aflat în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol și tâlhărie calificată.

La data de 19 septembrie 2016, în jurul orei 09.00, la sediul Poliției municipiului Suceava s-au prezentat Crinuța B., de 52 de ani, și ­Gheor­ghe B., de 51 de ani, ambii din comuna I­potești, care au reclamat faptul că, în noaptea precedentă, au fost victimele unor infracțiuni de „viol” și „tâlhărie”, comise de persoane necunoscute pe un câmp de pe raza comunei Dărmănești. Oamenii legii au stabilit că în ziua de 18 septembrie 2016, în jurul orei 18.00, soții B. s-au deplasat cu un autoturism de ocazie în comuna Mitocu Dragomirnei la niște rude, unde au rămas până în jurul orei 23.30, perioadă în care au mâncat și au con­sumat bere. La întoarcere, în timp ce așteptau o mașină de ocazie în fața Primăriei din comuna Mitocu Dragomirnei, a oprit un vehicul de culoare închisă, cu două portiere, iar patru tineri necunoscuți de etnie rromă i-au luat la ocazie.

După ce au ajuns în municipiul Su­ceava, la intersecția cu strada Gri­gore Alexandru Ghica, s-au deplasat înspre comuna Dărmănești. Indivizii au oprit mașina pe un câmp și sub amenințarea unui cuțit i-au agresat fizic pe cei doi, le-au furat două telefoane mobile și un ghiul de argint. De asemenea, toți patru au întreținut pe rând relații sexuale normale cu Crinuța B., împotriva voin­ței sale.

În continuarea cercetărilor pri­vind comiterea infracțiunilor de „lip­sire de libertate”, „viol” și „tâl­hă­rie calificată”, în urma investi­ga­țiilor întreprinse și a cercetărilor făcute s-a reușit identificarea și probarea activităților infracționale ale nu­miților Ioan – Gheorghe Cuțitariu, de 21 de ani, din comuna Scheia, Elvis Betean, de 30 de ani, din comuna Bălăceana, Benone Rîpă, de 26 de ani și Nicolae Marius Darie, de 19 ani, ultimii din comuna Scheia.

La data de 13 martie 2017 au fost făcute patru percheziții domiciliare la adresele suspecților, ocazie cu care au fost găsiți și duși la sediul Poliției municipiului Suceava Ioan – Gheorghe Cuțitariu și Vasile Rîpă. În urma cercetărilor desfășurate de lucrătorii Biroului Investigații Cri­mi­­nale din cadrul Poliției Municipiului Suceava, la data de 10 martie 2017 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Ioan – Gheorghe Cuțitariu și Vasile Rîpă.

Din verificările făcute de polițiști s-a stabilit faptul că Elvis Betean se află în arestul autorităților italiene pentru comiterea unei infracțiuni de „tâlhărie”, Nicolae Marius Darie se află în arestul IPJ Suceava, iar Be­none Rîpă este arestat în Penitenciarul Botoșani, ambii pentru co­­­­­­­mi­­terea unei infracțiuni de „tâl­hărie calificată”.

In urma audierii suspectului Ioan – Gheorghe Cuțitariu și ținând cont de probatoriul instrumentat, precum și de gravitatea faptelor și de pericolul social creat prin comiterea acestora, polițiștii BIC Suceava au dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Suceava.

Propunerea organelor de cercetare penală a fost însușită de Parchetul de pe lângă Judecătoria Su­ceava, inculpații fiind prezentați Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă, iar în urma deliberării, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a inculpatului Cuțitariu pentru o perioadă de 30 de zile, în timp ce Elvis Betean a fost arestat în lipsă. Cer­cetările sunt continuate de po­lițiștii din cadrul Biroului Investi­gații Criminale Suceava, cauza ur­­mând a fi lămurită sub toate aspec­tele pentru stabilirea participației fie­căruia dintre suspecți la comi­terea faptei. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

129 de amenzi, 17 permise reținute și 17 certificate de înmatriculare retrase sâmbătă noaptea, în timpul unei razii pe străzile municipiului Suceava

Începând de sâmbătă seara, de la ora 17.00 și până duminică dimineață la ora 04.00, …

2 comments

  1. ar trebui cumulate pedepsele , tilharie si viol . Minm 30 de ani fiecare sa capete , poate asa se vor domoli tiganii nostri. Trebuie de “apreciat” cu ce viteza s-a derulat ancheta , halal anchetatori.

  2. Din septembrie 2016 si abia acum se vorbeste de acest caz??Trebuiau incarcerați de atunci????Ce fac organele competente ????Clemență ciorilor????