Monday , December 4 2023

Femeie de 24 de ani, terorizată de soțul ei de 48 de ani. Ieri, individul a încălcat ordinul de protecție, a intrat în casă și a amenințat că dă foc

Bărbatul a fost convins de negociatorul Poliției să renunțe la gestul său, fiind apoi băgat în arest pentru amenințare și încălcarea ordinului de protecție provizoriu, care-l obliga să păstreze o distanță de 50 de metri față de soție și locuința acestora.

politia, masina noua Obiectiv

Vineri la ora 11.40, la sediul Poliției Municipiului Rădăuți s-a prezentat I. Daniela, care a depus o plângere împotriva soțului ei, I. Liviu, care nu a respectat ordonul provizoriu de protecție emis de către Poliția Municipiului Rădăuți.

La ora 12:15, femeia a fost sunată de către vecinii ei care au anunțat-o că soțul ei a spart un geam de la casă, a intrat în interior, a aruncat cu benzină, ieșind apoi pe balconul casei și a amenințat că va da foc.

La fața locului s-au deplasat imediat mai multe echipaje de poliție, precum și un negociator din cadrul IPJ Suceava.

După intervenția lucrătorilor din cadrul Biroului Ordine Publică și a negociatorului din cadrul IPJ Suceava, I. Liviu a fost convins să renunțe la gestul său, fiind apoi preluat de polițiști pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a constatat că bărbatul de 48 de ani este căsătorit cu I. Daniela, de 24 de ani, și au locuit o perioadă împreună, în Rădăuți.  În urma unor scandaluri între cei doi, miercuri,  23 martie 2022, împotriva bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, acesta fiind obligat să păstreze o distanță de 50 de metri față de soție și locuința acestora.

În noaptea de 24/25 martie 2022,  femeia  a fost amenințată cu acte de violență, prin mesaje text, de către soțul ei, amenințări de natură să-i inducă acesteia o stare de temere

Așa cum am arătat, vineri dimineață, în jurul orelor 11:50, I. Liviu a încălcat respectivul ordin de protecție, intrând în casa de care nu trebuia să se apropie mai mult de 50 e metri,  fiind găsit de polițiști chiar în balconul locuinței.

S-a dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul I. Liviu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „amenințare” și „încălcarea de către persoana împotriva căruia a fost emis un ordin de protecție provizoriu, a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”. I. Liviu, în vârstă de 48 de ani, a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru luarea unei măsuri preventive. (O.S.)

Vezi si

Comunicat de presă: Caravane prin satele Bucovinei. Povestind despre patrimoniu și protejarea acestuia