Friday , March 1 2024

Femeie de 24 de ani, gravida cu gemeni, transportata de urgenta astazi de la Radauti la Iasi cu elicopterul SMURD

O tanara de 24 de ani, gravida cu gemeni, a fost azi dimineata transportata de urgenta de la Radauti la Iasi, la Maternitatea Cuza-Voda, cu un elicopter SMURD.

Un elicopter SMURD Iaşi a decolat de urgenţă de pe Aeroportul Iaşi joi dimineata, spre Rădăuţi, pentru a transporta o pacientă gravidă în vârstă de 24 de ani. Pacienta are o sarvina gemalara, tromboza iliacă şi va fi transportată la Maternitatea Cuza Voda şi Cardiologie.

”In aceste momente, două elicoptere SMURD Iaşi se deplasează în două localităţi din Moldova. Primul elicopter vă transporta, din Rădăuţi, o femeie gravidă în vârstă de 24 de ani şi care are gemalara, tromboza iliacă. Pacienta va fi transportată la Maternitatea Cuza Voda şi Cardiologie. În elicopterul Mi8, vor fi transportaţi trei pacienţi din Piatră Neamţ. Pacienţii sunt covid pozitvi, în stare critică şi vor fi transferaţi la AŢI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi. În misiunile acestea participa trei medici, trei asistenţi, patru piloţi şi un tehnic. Mulţumim MAI Iaşi pentru tot suportul unităţii speciale de aviaţie. ” a menţionat Diana Cimpoesu, medic coordonator UPU-SMURD Iaşi, citata de presa ieseana. (O.S.)

Vezi si

Gheorghe Flutur a semnat vineri certificatul de urbanism pentru rețelele de gaze naturale în comunele Marginea și Horodnic de Sus

Este vorba de o investiție de aproximativ 15 milioane de euro, de care vor beneficia …