Wednesday , December 7 2022

Femeie accidentată mortal de un TIR, la Ilișești

Miercuri, în jurul orei 11.42, N. Ioan a condus un TIR marca Volvo cu semiremorca marca Schwarzmuller pe DN 17, în localitatea Ilișești, din direcția Stroiești spre  Păltinoasa. La punerea în mișcare la culoare verde a semaforului electric provizoriu, montat în zona Bisericii Ortodoxe Vechi, a surprins și acroșat cu partea din față o femeie, care, fără a se asigura corespunzător, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, de pe partea dreaptă spre partea stângă a drumului, având în vedere sensul de deplasare al autovehiculului.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului, C. Maria, care a fost transportată la secția U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, pentru îngrijiri de specialitate. Ulterior, personalul de serviciu de la unitatea spitalicească anterior menționată, a comunicat faptul că la ora 13.28, a survenit decesul pietonului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i s-au recoltat mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, la U.P.U a Spitalului Județean Suceava. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Vezi si

Ioan Balan cere miniștrilor Sănătății și Energiei soluții urgente în vederea găsirii unui furnizor de energie  pentru Spitalul Județean Suceava

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a depus o interpelare adresată ministrului Sănătății și ministrului …