Sunday , June 13 2021

Femeia din Poiana Negrii acuzată că și-a omorât trei copii, urmărită penal

Ana Pardău, femeia de 37 de ani din Poiana Negrii bănuită că și-a omorât trei nou-născuți este urmărită penal. În august, femeia în gospodăria căreia a fost găsit un bebeluș mort, într-o pungă, iar apoi resturile a încă doi bebeluși, le-a spus anchetatorilor că mai are trei copii și pe cei din urmă nu i-a mai vrut.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, un procuror a dispus miercuri punerea în mișcare a acțiunii penale față de femeie, pentru violență în familie, raportată la infracțiunea de omor calificat.

Anterior, femeia a avut calitatea de suspectă pentru săvârșirea unei infracțiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârșită de către mamă (faptă comisă la data de 09 august 2019), după care urmărirea penală a fost extinsă, aceeași persoană dobândind calitatea de suspectă pentru alte două infracțiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârșită de către mamă (fapte comise în luna iunie 2016, respectiv februarie 2018).

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Suceava – Serviciul Investigații Criminale.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că în 9 august 2019, în timp ce era acasă, femeia de 37 de ani a dat naștere, singură, neasistată de cadre medicale, unui băiețel, căruia ulterior i-a suprimat viața și pe care l-a ascuns.

Anterior, suspecta și-a ascuns sarcina față de toate persoanele care o cunoșteau.

„În cauză a fost efectuată o expertiză medico-legală psihiatrică, iar comisia de expertiză a concluzionat că fapta a fost comisă cu discernământ critic prezent. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale. Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informații referitoare la această cauză, însă, pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, se arată în comunicat.

Ana Pardău, femeia de 37 de ani este acuzată de pruncucidere după ce anchetatorii au stabilit că aceasta născuse acasă un băiețel, neasistată medical, bebeluș pe care apoi l-a omorât, asfixindu-l cu un sac de gunoi. Fapta femeii a fost descoperită de polițistul din comună, căruia i s-a părut suspect că femeia, care se apropiase de termenul nașterii, a fost văzută fără burtă și fără copil.

Ulterior, anchetatorii din Suceava, care au făcut săpături și au ridicat noi probe din curtea femeii, au descoperit resturile a încă doi bebeluși, care fuseseră îngropați imediat după naștere, în 2016 și 2018.

În august, femeia din Poiana Negrii, județul Suceava, în gospodăria căreia a fost găsit un bebeluș mort, într-o pungă, iar apoi resturile a încă doi bebeluși, le-a spus anchetatorilor că mai are trei copii și că pe cei din urmă nu i-a mai vrut. Femeia le-a povestit atunci anchetatorilor că mai are trei copii de 6, 8 și 10 ani și nu a mai vrut alții. Din acest motiv a ajuns să îi omoare pe nou-născuți.

Vezi si

NOAPTEA MUZEELOR. Sâmbătă puteți vizita gratuit Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Istorie și Muzeul de Ştiințele Naturii

Muzeul Național al Bucovinei va puncta manifestarea “Noaptea muzeelor” din seara zilei de sâmbătă, 12 …