Friday , May 24 2024

Femeia din Poiana Negri acuzată că și-a omorât trei copii, condamnată la 15 ani de închisoare

Ana Pardău, femeia de 40 de ani din Poiana Negri bănuită că și-a omorât trei nou-născuți, a fost condamnată de Tribunalul Suceava la 15 ani de închisoare, sentință care poate fi atacată cu apel. In august 2019,  în gospodăria femeii a fost găsit un bebeluș mort, într-o pungă, iar apoi resturile a încă doi bebeluși, uciși în iunie 2016 și în februarie 2018. Când au fost descoperite cadavrele, Ana Pardău le-a spus  anchetatorilor că mai are trei copii și pe cei din urmă nu i-a mai vrut 

Gospodăria din Poiana Negri unde au fost descoperite cadavrele celor trei bebeluși

Ana Pardău, femeia de 37 de ani la data înfăptuirii ultimei crime, a fost trimisă în judecată în septembrie 2019. Potrivit anchetatorilor, ea a născut acasă și a îngropat cadavrele a doi dintre nou-născuți în grădina casei, iar pe al treilea l-a ascuns într-o casă nelocuită.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, femeia, inginer la o firmă din zonă, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate (!) pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie raportată la infracțiunea de omor. Dosarul a fost judecat la Tribunalul Suceava.

Potrivit procurorilor, femeia, căsătorită din 2008, are trei copii și o situație materială care îi permite să ducă, ea și familia ei, un trai decent. Anchetatorii au arătat că, în iunie 2016, femeia a născut acasă un băiat, într-un lighean din baia locuinței, l-a acoperit cu o pătură și l-a ascuns în camera centralei până a doua zi, când l-a îngropat în grădina casei. Nici soțului ei nu îi spusese că este însărcinată.

La fel a procedat, potrivit procurorilor, în februarie 2018, când a născut, tot un băiat, în cada plină cu apă, pe care l-a ascuns apoi, timp de două săptămîni, într-o casă bătrânească nelocuită. Şi pe acesta l-a îngropat în grădină.

Gospodăria din Poiana Negri unde au fost descoperite cadavrele celor trei bebeluși

În 2019, fiind din nou însărcinată, femeia nu a spus nimănui acest lucru, iar celor care o întrebau le spunea că s-a îngrășat sau că urmează un tratament. A născut în 9 august. „În jurul orei 14.00, profitând de faptul că soțul său nu se află acasă, iar ceilalți trei copii se uitau la televizor, inculpata a intrat în baia locuinței, a încuiat ușa pe interior, a așezat un sac menajer în bideu, a născut ulterior un copil de sex masculin, iar după puțin timp a legat sacul menajer în care se afla nou-născutul. A pus apoi sacul într-o cutie de carton pe care a dus-o în casa bătrânească (nelocuită) și a așezat-o pe un dulap”, se arată în comunicatul procurorilor.

Aceștia susțin că mai multe persoane au sesizat polițiștii după ce au observat, în 13 august, că femeia nu mai prezintă semne că ar fi gravidă, dar nici nu are un copil.

„În jurul orei 17.00, organele de poliție au purtat o discuție cu inculpata, iar aceasta a recunoscut că a născut un copil, iar cadavrul acestuia se află la domiciliu. Ulterior, inculpata a fost condusă la o unitate medicală, iar personalul medical a constatat că prezintă stare de lehuzie precum și urmele tipice ale unei nașteri recente. Cu ocazia cercetării la fața locului, a fost identificat cadavrul nou-născutului de sex masculin în casa bătrânească din gospodăria inculpatei”, au mai spus procurorii.

În cadrul anchetei, oamenii legii au descoperit cadavrele celor trei nou-născuți. (O.S.)

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …