Tuesday , September 21 2021

Femeia din Arbore care și-a înjunghiat concubinul a fost arestată preventiv

Luminița Covaci, de 45 de ani, din satul Clit, comuna Arbore, a fost arestată preventiv pentru tentativă de omor. Femeia este acuzată că în urma unui conflict avut cu concubinul ei, l-a înjunghiat pe acesta în spate 

injunghiat

Polițiștii judiciariști și criminaliști au reușit, sub coordonarea procurorului de caz, să probeze vino­vă­ția unei persoane care și-a agresat concubinul fo­losind un cuțit, în ciuda eforturilor depuse de vic­timă și de agresor pentru a ascunde fapta. Chiar da­că victima și agresorul au intenționat să inducă piste false pentru a se sustrage urmăririi penale, polițiștii au reușit după activități investigative și expertize criminalistice să stabilească circumstanțele producerii faptei.

La data de 11 iunie 2017, la ora 23.44, agenții Postului de Poliție Arbore au fost anunțați prin 112 de către Luminița Covaci, de 45 de ani din satul Clit, comuna Arbore, despre faptul că, Neculai F., concubinul ei de 53 de ani, din comuna Avrămeni, județul Botoșani, domiciliat fără forme legale în comuna Arbore, a fost înjunghiat cu un cuțit în spate. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că bo­to­șăneanul a fost înjunghiat în spate cu un cuțit. El a declarat faptul că în timp ce se afla în casă împreună cu concubina lui, a fost strigat de o persoană să iasă din locuință, lucru pe care l-a și făcut, iar în momentul în care s-a apropiat de poartă a fost înjun­ghi­at în spate. Bărbatul a declarat că nu a re­­­­cunoscut persoana care l-a strigat după voce și nici nu i-a reținut semnalmentele. De asemenea, concubina individului înjunghiat nu a putut oferi date care să ajute la elucidarea misterului.

Din verificările făcute de polițiști, s-a stabilit că între cei doi concubini există o stare conflictuală mai veche, pe fondul neînțelegerilor și consumului de băuturi alcoolice. În urma efectuării investigării tehnico-științifice a locului faptei nu au fost găsite elemente care să susțină declarațiile victimei, respectiv faptul că ar fi fost înjunghiat de o persoană necunoscută.

Victima a fost examinată din punct de vedere medico-legal, medicul specialist concluzionând pre­liminar că aceasta prezintă o plagă înjunghiată în zona hemitoracelui drept cu retenție de cuțit, timpul de zile de îngrijiri medicale se estimează la 22 – 23 zile și având în vedere caracteristicile plăgii înjunghiate și absența lezării unui organ important, s-a apreciat că viața victimei nu a fost pusă în pri­mejdie. În continuarea cercetărilor, dosarul cauzei a fost declinat spre soluționare Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind făcute cercetări sub aspectul comiterii tentativei la infracțiunea de „omor”, având în vedere practica judiciară, zona vitală vizată de agresor, precum și de obiectul vulnerant, respectiv cuțit.

În urma cercetărilor întreprinse de procurorul criminalist și de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, s-a stabilit că în seara de 11 iunie 2017, în timp ce se aflau în locuința din satul Clit, comuna Arbore, între cei doi concubini a avut loc un conflict spontan pe fondul unor neînțelegeri de moment și al consumului excesiv de băuturi alcoolice. Cu această ocazie, femeia de 45 de ani l-a înjunghiat pe bărbatul de 53 de ani cu un cuțit, provocându-i leziuni care au necesitat internarea acestuia în regim de urgență în cadrul Spitalului Județean Suceava. La data de 21 iunie a.c. s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata de 45 de ani  sub aspectul comiterii tentativei la infracțiunea de „omor” și reținerea acesteia pentru o durată de 24 de ore. In cursul aceleiași zilei, Luminița Covaci a fost prezentată Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă, instanța de judecată însușindu-și propunerea Parchetului, emițând pe numele acesteia un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. În baza mandatului, femeia a fost introdusă în arestul IPJ Suceava. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

85 de noi infectări cu coronavirus în județul Suceava, incidență de 1,86 la mia de locuitori. 20 de copii la ATI în toată țara

În ultimele 24 de ore, județul Suceava a înregistrat 85 de cazuri de infectare cu …