Friday , September 17 2021

Femeia care a fost găsită ștrangulată într-un sac a ieșit din comă și a fost mutată în secția ORL

Agresorii acesteia, mama și fratele său, au fost transferați la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni – Grajduri din județul Iași 

Cadrele medicale sucevene au anunțat că starea de sănătate a femeii care a fost găsită ieri într-un sac de gunoi, în casa scării unui bloc din cartierul Burdujeni, s-a stabilizat iar în această dimineață pacienta a fost transferată în secția ORL.  ”Femeia e conștientă, a fost transferată pe secția de ORL. Este bine, atât cât îi permite retardul sever de care suferă, dar deschide ochii, urmărește cu privirea. Nu are leziuni de căi aeriene sau la nivelul coloanei cervicale”, a menționat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

În ceea ce îi privește pe agresorii acesteia, mama și fratele său, aceștia au fost internați încă de luni după-amiază la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean, de unde au fost transferați la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni – Grajduri din județul Iași.

Reamintim că luni, în jurul orei 13.00 Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul ca o minoră ar fi fost identificată pe casa scarii unui bloc intr-un sac din plastic.

Persoana a fost găsita de echipajul de poliție prezentând semne vitale dar în stare de semiconștiență, fiind solicitat echipaj de ambulanță și fiind transportată la spital pentru acordare de îngrijiri medicale de specialitate. La unitatea medicala persoana în cauză și-a revenit cât de cât, dar ulterior starea ei s-a agravat din nou.

Polițiștii au stabilit ca victima nu era minoră, ci o femeie de 40 de ani, cu grave probleme psihice și de dezvoltare fizică, prezentând fizionomia unui minor. Aceasta locuiește intr-un apartament din cartierul Burdujeni împreună cu mama și fratele său de 37 de ani, ambii cu grave probleme psihice. Pe acest fond cei doi (mamă și fiul) ar fi agresat victima, ar fi pus-o intr-un sac si ar fi abandonat-o in scara blocului in care locuiesc.
La fața locului a fost deplasată echipă operativă complexă din cadrul SIC si laboratorul criminalistic mobil pentru efectuarea cercetărilor și stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului. De asemenea, a fost informată și DGASPC și unitatea medicală de specialitate pentru preluarea celor doua persoane agresoare.
S-a intocmit dosar penal, urmând sa fie stabilita cu exactitate încadrarea juridica a faptelor în funcție de rezultatul verificărilor.

Luni seara, medicii urgentiști depuneau eforturi imense pentru a o salva pe femeia de 40 de ani. Se pare că starea acesteia s-a înrăutățit brusc, medicii din Unitatea de Primire Urgențe declarând că pacienta prezintă urme de ștrangulare și probabil a stat o perioadă mai lungă de timp, fără oxigen.  ”Pacienta este în comă, în Unitatea de Primire Urgențe. Se depun eforturi pentru stabilizarea acesteia”, a menționat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Sptalului Județean Suceava. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Elevii navetiști beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport. Actele necesare

Decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, …