Sunday , July 21 2024

FC Şoimii Gura Humorului ar putea juca în Liga a III-a la Suceava, dar sub altă denumire. Nou-înființata Cetatea 1932 are porțile închise pe stadionul Areni

Anunțul a fost făcut de primarul în funcție Ion Lungu, după o discuție cu finanțatorul echipei humorene, primarul din Păltinoasa.

Proaspăt promovată în Liga a III-a, echipa FC Şoimii Gura Humorului ar putea evolua din toamnă pe stadionul Areni din Suceava dar numai sub altă denumire, una care să reprezinte municipiul reședintă de județ.

Anunțul a fost făcut public, miercuri, de către primarul Ion Lungu, care a precizat că a purtat discuții în acest sens cu principalul finanțator al grupării humorene, Eduard Wendling. “Nu ascund, faptul că a venit la mine domnul primar de la Păltinoasa (n. r. Eduard Weldling), care am înțeles că finanțează echipa din Gura Humorului, să-i punem la dispoziție stadionul Areni. Am spus <<Da!>>, doar dacă schimbă denumirea echipei. Nu putem să oferim stadionul din Suceava pentru Şoimii Gura Humorului. Dumnealui a promis că face toate diligențele la Federație, iar în măsura în care va reuși să schimbe numele echipei, va avea discuții mai departe cu domnul primar ales Vasile Rîmbu, cu Consiliul Local… să vedem ce este de făcut”, a spus Ion Lungu.

Cetatea 1932 Suceava are interzis pe Areni

Primarul în funcție a municipiului Suceava a precizat că nou-inființata Cetatea 1932, echipă care intenționează să se înscrie la startul viitorului sezon al Ligii a IV-a, are deocamdată porțile închise pe Areni.

“Am văzut că a apărut și Cetatea 1932. Să fie sănătoasă! Domnul Marian Bordeianu (n. r. fostul vicepreședinte al Forestei din perioada 2022-2023), care dă declarații prin ziare, face parte din lista lungă a celor care au îngropat fotbalul sucevean. Nu este nou în fenomen… Nu sunt de acord ca o echipă care nu este înscrisă nici măcar în Liga a IV-a să blocheze stadionul Areni. Stadionul este al sucevenilor. Nu putem băga o echipă privată, care vrea să folosească stadionul în mod gratuit, iar, pe la spate, să ia bani de la parinți pentru antrenamentele copiilor”, a anunțat Ion Lungu, în conferința de presă săptămânală de miercuri.

Președintele Cetatea 1932: “Suporterii suceveni nu vor înghiți o echipă înfiată

La rândul său, Marian Bordeianu (foto), cel care a înființat, alături de Gabriel Clim, clubul Cetatea 1932 Suceava, iarna trecută, după excluderea Forestei din campionat, declara recent: “Treaba asta cu înfiatul unei echipe nu a prins niciodată în fotbal. Să aduci în Liga a III-a o echipă din alt oraș e un fapt pe care nu-l va accepta nimeni. Logic ar fi ca planurile de viitor legate de viitorul fotbalul sucevean să le facă primarul ales Vasile Rîmbu. Pentru domnul Ion Lungu, era mult mai ușor să țină în viață Foresta, care era pe primul loc, cu șanse de promovare, decât să anunțe pompos că Suceava va avea din nou echipă de Liga a III-a. Şi suporterii trebuie să se simte parte din povestea noii echipe. Nu poți să aduci Vulturii Lugoj pe Areni, iar suporterii suceveni să o înghită. Am o rugăminte către domnul Lungu, încă primar, să nu favorizeze un club înfiat, în detrimentul unui club ca al nostru, înființat la cererea suporterilor. În continuare, eu sper că vom juca din toamnă pe stadionul Areni.”

Mesaj de susținere a suporterilor pentru Cetatea 1932

Nou-inființata Cetatea 1932 Suceava, este susținută fățiș și de parte a suporterilor, câțiva membrii ai brigăzii Cavalerii Nordului, afișând recent prin oraș, dar și pe stadionul Areni, un mesaj in acest sens: “Pe Areni, doar Cetatea poate exista. Dragostea pentru oraș nu se poate inventa!”.

Cetatea 1932 Suceava poate fi înscrisă direct în Liga a IV-a doar pe bază de invitație din partea Asociației Județene de Fotbal, așa cum s-a întâmplat anul trecut chiar cu FC Şoimii Gura Humorului, formație care promovat din primul sezon.

În trecut, au mai evoluat simultan două echipe sucevene pe Areni: Cetatea, în Liga a II-a, și Sporting, în Liga a III-a. (D.C.)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Un hoț a spart în toiul nopții cutiile cu bani de la două spălătorii auto din Suceava

Sâmbătă după-amiază, la orele 15:16,  Secția de poliție Burdujeni  a fost sesizată prin  112 de …

One comment

  1. Foresta nu a fost tot echipa înfiată de la Fălticeni? Nu s-a plâns nimeni când jucau cu Craiova sau Steaua pe Areni