Tuesday , January 31 2023

Fără hrană și înghețați de frig, câinii de la un adăpost privat din Suceava hăituiesc trecătorii

Câinii de la adăpostul “Bruno Pet”, administrat de Eugenia Ies, nu sunt ținuți în țarcuri și umblă flămânzi pe stradă, atacând trecătorii

adapost caini (1)


In timp ce câinii din adăpostul Pri­măriei din lunca Sucevei au condiții decente pentru această perioadă, pa­tru­­­­pedele de la adăpostul “Bruno Pet” umblă liberi pe străzi și atacă trecătorii. Administratorul acestui adăpost, Eugenia Ies, se pare că a improvizat aceste padocuri fără auto­rizațiile necesare, iar acum, când temperaturile indicate de termometru sunt dintre cele mai scăzute, animalele sunt ținute fără hrană și fără vreo posibilitate de a se încălzi. “Sunt ținuți fără hrană, fără apă și nu au cum să se încălzească. Noi, pentru câinii de aici, am primit și prosoape să le punem în țarcuri, fân și hrană. Dar doamna de alături trece foarte rar pe aici, nici nu-mi amintesc când a fost ultima oară să le dea mâncare. Câinii nu sunt ținuți în țarcuri, îi lasă liberi și îi terorizează pe angajații de la CET. Au obiceiul să atace trecătorii și noi ne temem de ei”, ne-a povestit un angajat al Adăpostului de câini din lunca Sucevei, adăpost subordonat Primăriei Suceava. Chiar dacă pe parcursul timpului administratorul adăpostului “Bruno Pet” a încercat să pozeze într-un înfocat iubitor de animale, acum, când animalele au nevoie mai mult decât oricând de hrană și o sursă de încălzire, acestea sunt lăsate de izbeliște. In adăpostul Primăriei sunt aproape 1.000 de câini, de la pui de câteva luni până la câini bătrâni și bolnavi. In această perioadă, animalele au avut parte de condiții mai mult decât decente, fiind hrăniți și îngrijiți corespunzător. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …

6 comments

 1. Am fost acolo si am vazut caini bine ingrijiti, grasi. Aceasta doamna hraneste nu numai cainii din adapostul ei ci si cainii vagabonzi de pe malul apei. Am vazut-o cu ochii mei de nenumatate ori oprindu-se la puii si cainii de pe malul apei si hranindu-ichiar si atunci cand avea adapost la ilisesti. Eu cred ca acest articol este rauvoitor. Ori e comandat de cineva ori vreacineva acel teren. Mi se parea normal sa sune asa: “haideti sa fim buni( nu numai la craciun) si sa ajutam cainii fara stapan”

 2. Felicitati dnei Rusti.
  Celor care o lauda atat de mult pe dna Ies ar trebui sa stie ce afaceri bune cu caini a facut pe finalul mandatului de primar al dlui Ionescu si in primul mandat al dlui Lungu
  Dna Rusti ar putea dezvolta subiectul intreband un fost parlamentar care a cumparat casa dnei Ies facuta cu bani din afacerile ci maidanezi.
  Am sa-i las dnei Rusti placerea de a face o investigatie amanuntita … asa, ca-ntre doamne.

 3. am fost acolo si am vazut caini bine ingrijiti si grasi. Aceasta doamna hraneste nu numai cainii din adapostul ei ci si cainii fara stapan de pe malul sucevei. am vazut-o de nenumarate ori hranind puii si amaratii de pe malul apei si cand avea adapostul la Ilisesti. eu cred ca acest articol este rauvoitor. ori e comandat ori vrea cineva terenul acela. mi se parea normal sa sune asa: “haideti sa fim buni(“nu numai de craciun) si sa ajutam cainii fara stapan”. anagajatii din adapostul doamnei sunt obisnuiti cu cainii, nu cred ca se sperie asa usor.

 4. Din pacate este foarte usor sa faci rau, din surse sigure , persoane , care lucreaza in acea zona am aflat ca acei caini sunt grasi si foaret bine hraniti…Este foarte usor sa scrii un articol in ziar si sa discreditezi o anumita persoana.Pacat ca in acele persoane , care incerca sa faca ceva pentru cateii necajiti ai Sucevei se arunca cu noroi..Citi dintre concetatenii acestui oras se gindesc de fapt la cateii din adapost?! S au dus macar vreodata sa duca o oala de ciorba in adapost?Sau o punga cu resturi , oase..Este foaret usor sa acuzam..

 5. In spatele acestei declaratii se afla altcineva….
  Am vazut de multe ori cum primesc mancare acesti cateii.
  Din cauza acestor minciuni scrise prin ziare tot cateii au de suferit.
  Oare ce nu le mai ajunge?!

 6. Si cine-i opreste pe cei de la adapostul Primariei sa-i gazduiasca si pe cei care apartin doamnei cu pricina darcare in lipsa hranei umbla liberi? Daca sunt sub ochii lor, ce mare problema ar fi sa-i ia in tarcurile adapostului?!