Monday , July 22 2024

Familie de contrabandisti de tigari din Ardeal, retinuta la Sadova

Ionel [i Palaga Bogdan transportau în BMW-ul în care se aflau [i în remorca acestuia peste 8.000 de pachete de ]ig\ri so]ii Palaga au fost re]inu]i cu propunere de arestare pentru s\v=r[irea infrac]iunii de contraband\, iar ]ig\rile, ma[ina [i remorca au fost confiscate cei doi au fost aresta]i ieri dup\-amiaz\, pentru 29 de zile, dupa ce s-a aflat ca ma[ina cu care transportau ]ig\rile este înmatriculata frauduloa

Miercuri dupa amiaz\, poli]i[tii din C=mpulung Modovenesc au oprit pe DN17A, pe raza comunei Sadova, un autoturism BMW ce tracta o semiremorc\, condus de Ionel Bogdan de 36 ani din ora[ul N\dlac, jude]ul Arad, în care se afla [i so]ia acestuia, Palaga Bogdan de 31 ani care are domiciliul în localitatea Praid, jude]ul Harghita. Poli]i[tii au controlat automobilul [i în portbagaj au g\sit o geanta de voiaj în care se aflau mai multe pachete de ]ig\ri.  Din aceasta cauz\, autoturismul [i semiremorca au fost conduse la sediul Poli]iei Câmpulung Moldovenesc. Aici s-a f\cut un control am\nun]it al autoturismului, ocazie cu care au fost g\site pachete de ]ig\ri [i în loca[ul ro]ii de rezerv\. C=nd s-a verificat seria  caroseriei autoturismului, pe lânga motor au fost g\site alte pachete de ]ig\ri. Semiremorca era goal\, dar sub remorca s-a observat ca aceasta avea un loca[ confec]ionat artizanal, dintr-un cap\t în altul. Poli]i[tii au demontat placajul de deasupra, iar în loca[ul respectiv au fost g\site  alte 6000 pachete ]ig\ri. Cantitatea totala de pachete de ]ig\ri g\sita în ma[ina [i remorca automobilului a fost  este de 8397 de pachete, în valoare total\  de 41.985 lei.
Organele de ancheta a dispus confiscarea ]ig\rilor, indisponibilizarea autoturismului [i remorcii, în vederea cercet\rilor, iar cei doi so]i din Arad au fost re]inu]i pentru 24 ore.
În continuarea cercet\rilor poli]i[tii au procedat la examinarea autoturismului cu care se efectua transportul [i la verificarea documentelor acestuia. În urma examin\rilor efectuate, s-a constatat ca seria poansonata pe [asiu nu corespunde cu seria din actele de identitate ale autoturismului prezentate de conduc\torul auto. Poli]i[tii au stabilit ca autovehiculul face obiectul unui dosar penal privind o înmatriculare frauduloas\, iar autovehiculul ale c\rui acte au fost prezentate pentru control face obiectul unui alt dosar penal, efectuându-se cercet\ri sub aspectul s\vâr[irii de „abuz de încredere”. Fa]a de cele constate se efectueaza cercet\ri cu privire la s\vâr[irea infrac]iunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice.
Ionel [i Palaga Bogdan au fost introdu[i în arestul IPJ Suceava, iar ieri dupa amiaza au fost prezenta]i Judec\toriei Câmpulung Moldovenesc, cu propunere de arestare preventiv\. Asear\, judec\toria C=mpulung Moldovenesc a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a celor doi. (N. RO{CA)

Vezi si

Incendiu puternic izbucnit într-o gospodărie din Bogdănești

Luni dimineață, un incendiu a izbucnit  la o gospodărie în comuna Bogdănești. Evenimentul a fost …