Wednesday , November 30 2022

Familia lui Lavric, la mila comunităţii rădăuţene

 
lavric [800x600]


Aurica Bodnărescu, concubina actuală lui Vasile Lavric, rădăuţeanul suspectat că ar fi determinat dispariţia a trei surări din familia Iordache, cu una dintre acestea fiind odată căsătorit, despre celelalte spunându-se că ar fi trecut la răndul lor, prin patul lui, la fel ca şi mama acestora, de altfel, s-a plâns redactorilor Obiectiv că nu mai are efectiv cu ce să-i întreţină pe membrii familiei, deopotrivă copii, unii minori, altul cu handicap, dar şi pe părinţii lui Vasile Lavric, bătrâni şi bolnavi. Cei şapte membri ai familiei, dacă punem la socoteală şi pe părinţii lui Lavric, aflat acum în arest la Bucureşti, trăiesc doar din cei 400 de lei pe care Aurica Bodnărescu îi obţine, în contul pensiei alimentare pentru un copil ce l-a făcut cu altcineva, alocaţiile celor doi copii minori şi un ajutor lunar de 50 de lei.
S-a prezentat la redacţie cu doi dintre fiii lui Vasile Lavric, cel mai mare, de peste 17 ani, fiind băiatul dispărutei Nicoleta Lavric, fostă Iordache iar al doilea, copilul natural al Auricăi cu Vasile Lavric, în vârstă de patru ani. Dintr-o scrisoare redactată cu efecte stilistice, pe care Aurica Bondnărescu a semnat-o, împreună cu fiul dispărutei Nicoleta, Vasile Andrei, “de 17 ani şi trei luni, aproape major”, cu însuţi declară, aflăm că familia îl consideră nevinovat în continuare pe cel reţinut în arestul Poliţiei bucureştene de la jumătatea lunii trecute, responsabilă fiind pentru situaţia creată, “fuga după senzaţional”, care este “vitală”, atât pentru ziarişti, cât şi pentru societatea civilă. Anchetatorii – procurorii şi poliţiştii  care au scotocit curtea lui Vasile Lavric în căutare de ciolane umane sunt şi ei incriminaţi în scrisoarea semnată de Aurica Bodnărescu. Referitori la ziarişti: “după ce s-a spus, “pe surse” că oasele găsite sunt de animale, toţi ziariştii au dispărut ca roua la soare, pentru că “a murit senzaţionalul. Dar, ne întrebăm, oare numai dacă oasele erau umane era senzaţional? Faptul că un om este în arest preventiv fără nicio probă ci doar pe “suspiciuni”, nu este senzaţional de grav?”. Despre procurori: “La care procuror îi pasă cum trăim noi din vina lor?”.
Desigur, Vasile Lavric este nevinovat: “Acest om nu a omorât pe nimeni, are doi copii de întreţinut ca elevi de liceu, care sunt pe punctul de a abandona şcoala, deşi sunt în clasa a X-a, pentru că facem eforturi disperate să avem bani de transport la şcoală, la 22 de kilometri, de la Rădăuţi la Siret. După ce ajung la şcoală, flămânzi şi stresaţi, sunt primiţi de ceilalţi elevi cu “uite-i bă, copiii lui Cioacă”. Noi suntem victime reale ale acestei situaţii”, concluzionează Aurica Bodnărescu. Ea a mai explicat că unul dintre copii, cel mai mare, de 24 de ani, rezultat dintr-o căsătorie mai veche a lui Vasile Lavric ere probleme de sănătate. Este cu retard neuropsihic fiind sub tratament de ani întregi. Acum nu mai primeşte niciun ajutor fiindcă singurul care are calitate de tutore al său este tatăl natural, aflat acum în arest. “Trebuie să meargă la comisie şi trebuie să fie însoţit. De cine? Tatăl său care este şi reprezentantul său legal nu este şi îşi va pierde pensia. Va ajunge să moară de foame sau să fure ca să mănânce? Ce se alege de această familie?”
Intrebări retorice îşi pune şi Vasile Andrei, fiul lui Lavric Vasile şi Lavric Nicoleta, cea dispărută: “De ce am fost aruncat în acest balamuc? De ce nimeni, nici procurori, nici ziarişti, nu mă întreabă cum a dispărut acea femeie care biologic este mama mea?Dacă se consideră că nu pot da declaraţii decât în prezenţa reprezentantului legal, atunci să se desemneze un avocat din oficiu, nu de la Rădăuţi, din cei prieteni cu familia Iordache, ci de oriunde.Eu îmi aduc aminte perfect cum a plecat pe ascuns, fără ştirea nimănui, sau eventual cu ştirea familiei Iordache pentru că acea persoană, Cornelia Iordache (bunica lui din partea mamei, n.r.) a fost regizorul acestei poveşti de-a dispariţiile”.
Concluzia este că “aceste persoane ( cele trei surori dispărute, n.r.) trăiesc în străinătate şi-şi bat joc de noi. Am ajuns să li se facă milă oamenilor de noi, oamenii din Rădăuţi ştiu că este o înscenare”, concluzionează Aurica Bodnărescu şi Vasile Andrei Lavric, băiatul dispărute Nicoleta şi arestatului Vasile.
In afara textului scris, discuţia cu cei doi nu a mai fost la fel de coerentă. Mama dispărută, Nicoleta, ar fi cea care, pe când băiatul avea şapte ani îl bătea cu furtunul dacă făcea obrăznicii, ea a fost cea care a încercat să îl ia cu ea în străinătate, unde avea intenţia să plece dar nu s-a putut fără acceptul tatălui, a mai urmat şi o poveste încâlcită cu un avort, şi o plecare fără ştirea altei persoane decât a mamă-sii, Cornelia, în Italia, unde trăieşte şi azi. Celelalte două surori care au dispărut de asemenea, în condiţii neclarificate din preajma lui Vasile Lavric, Iuliana şi Ramona sunt şi ele plecate din ţară, una în Germania, cealaltă în Anglia, unde mai au un frate. Iar tot acest scenariu, inclusiv reluarea investigaţiilor de către procurorii bucureşteni a fost pusă la cale de mama fetelor Iordache, Cornelia, supărată că Vasile Lavric, prin a cărui pat a trecut, nu a fost în continuare prestator de servicii sexuale pentru dânsa.
Una peste alta, dincolo de atmosfera de concupiscenţă extremă rezultată din relatările Auricăi Botnărescu, făcute pe un ton de o normalitate dezarmantă, rămâne situaţia materială precară a acestor biete suflete, dependente în totalitate de acest Vasile Lavric, pe care îl apără chiar şi fiul uneia dintre femeile suspectate că ar fi fost făcută, într-un fel sau altul dispărută de fostul ei soţ.
Subiectul de la care s-a plecat este deja cunoscut: La jumătatea lunii aprilie, o echipă de anchetatori au descins în curtea rădăuţeanului de 57 de ani, au săpat şi au descoperit oase despre care s-a bănuit iniţial că ar fi umane, dar s-a stabilit în cele din urmă că ar fi de animal. O a doua sesiune de excavaţii s-a făcut chiar în interiorul garajului în care Lavric desfăşura activitatea sa de reparaţii auto, s-au descoperit şi acolo oase, despre care s-a aflat ulterior că sunt de asemenea de origine animală. Vasile Lavric a fost între timp reţinut şi arestat la cererea procurorilor Parchetului General pentru o tentativă de omor săvârşită în 2000 împotriva Nicoletei. Zilele trecute, instanţa a decis prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului de  arestare emis pe numele său.(Neculai ROSCA)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …