Thursday , July 18 2024

Extrem de beat, un șofer a intrat pe roșu într-o intersecție din Rădăuți, a lovit o mașină și a fugit, fiind prins la Frătăuții Noi

Joi seara, la ora 22.03, un bărbat a anunțat la 112 producerea unui accident rutier în Rădăuți, soldat cu pagube materiale, provocat de un conducăror auto aflat sub influența băuturilor alcoolice și care a părăsit locul producerii accidentului.

Polițiștii ajunși rapid la fața locului au stabilit că, în jurul orelor 22.00, B. Sebastian, în timp ce conducea un autoturism marca VW Tiguan, pe str. Piața Unirii din municipiul Rădăuți, circulând dinspre str. Putnei, ajungând la intersecția semaforizată din zona Catedralei Ortodoxe, la culoarea verde a semaforului, a efectuat un viraj la stânga pentru a circula înspre strade Dimitre Onciul. În acel moment a intrat intrat în coliziune cu un VW Touran condus neregulamentar dinspre str. Bogdan Vodă de către B. Valentin, care a pătruns în intersecție la culoarea roșie a semaforului.

În urma accidentului a rezultat avarierea ușoară a ambelor autoturisme.

După producerea accidentului rutier conducătorul auto B. Valentin nu a rămas la fața locului, continuând să-și conducă autoturismul înspre comuna Frătăuții Noi. Individul a condus  până în comuna Frătăuții Noi, satul Costișa,  parcurgând de la locul producerii accidentului rutier  o distanță totală de aproximativ 15 km, după care a oprit autoturismul în parcarea magazinului mixt SC MAGOMEX SRL, din localitatea Costișa, loc în care a fost găsit de polițiști.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți și testat cu aparatul etilometru, rezultând că avea o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării cu  aparatul etilometru, a rezultat că celălalt șofer implicat în accident  nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Pe numele lui B. Valentin a fost deschis dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (O.S.)

Vezi si

Școlile din Marginea, dotate cu mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice, prin fonduri PNRR

Cele patru unități de învățământ preuniversitar de pe raza comunei Marginea au început să fie …