Thursday , December 1 2022

Extaz, aseara, la PDL Suceava

Flutur in genunchi [800x600]


Sediul PDL de vizavi de biserica Sf. Dumitru era, aseară, ticsit de oameni care au venit să asiste cu ochii lor la comunicarea oficială, de către televiziunile centrale, a rezultatelor exit-poll-urilor de la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. La cabinetul 1 – biroul preşedintelui Gheorghe Flutur – era strâns leadership-ul de la nivel judeţean şi municipal: semnale pozitive erau, dar o anumită neîncredere mai plutea printre cei de acolo. Liderul judeţean dădea în continuare semnale că ţine hăţurile, discuta la telefon cu diverşi şefi de organizaţii încercând să îi mobilizeze. Vestea că adversarii pregătesc anularea a câte şapte – opt buletine de vot în cât mai multe secţii de votare l-a făcut să iasă din birou cu vreo zece minute înainte de ora 21.00 şi să atragă atragă atenţia asupra acestui aspect celor ce se ocupă de comunicarea cu şefii de secţii de votare. Efectul a fost acela că toţi cei din sală au simţit că anunţul victoriei pluteşte în aer. Adunaţi în faţa televizorului, zeci de pedelişti şi liberali au chiuit de bucurie când s-au afişat rezultatele la unele posturi de televiziune.
In faţa masei de oameni care se bucura era conducerea PDL cu Gheorghe Flutur şi Ioan Bălan, cu Sanda Ardeleanu şi foştii viceprimari Lucian Harşovschi şi Viorel Seredenciuc. De la liberali, se zărea în prima linie liderul de la municipiu, Marius Zmău. Anunţul pro-Iohannis l-a făcut până şi pe Gheorghe Flutur, cu tot mesajul său de mobilizare şi de prudenţă, să cadă în genunchi de bucurie iar apoi, în timp ce asculta începutul declaraţiei prezidenţiabilului ACL ţinea la inimă un calendar cu imaginea lui Klaus Iohannis. Cu puţin timp înainte spunea în faţa activului de partid că Guvernul dacă mai voia să aibă o cât de mică şansă putea să dea o ordonanţă ca să oprească alegerile la 19, să nu le mai ţină până la ora 21.
„Au câştigat românii! Doamne ajută pentru România cu Klaus Iohannis preşedinte! Vreau la acest moment cald să mulţumesc sucevenilor, să mulţumesc dragilor mei tineri! A fost Revoluţia tinerilor la vot! 16 Noiembrie 2014 e ziua tinerilor care s-au manifestat extraordinar astăzi la vot”, a fost prima declaraţie, la cald, a preşedintelui PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur.
Imediat a încercat să schimbe optica şi să îndemne la prudenţă şi securizarea voturilor, neomiţând să mulţumească presei. „Vom fi prudenţi în continuare. Trebuie să asigurăm numărătoarea paralelă, să securizăm numărătoarea voturilor şi până la capăt să dea dovadă Alianţa Creştin Liberală că ştie să facă şi campanie, ştie să se mobilizeze şi a găsit omul potrivit pentru România. Mulţumesc şi mass-mediei că a fost alături de noi!”, a ţinut să mai precizeze Gheorghe Flutur.
Afişând o mină de învingător sigur, Ioan Bălan a reamintit de afirmaţiile făcute cu o lună în urmă când spunea despre Klaus Iohannis că „va fi Bine” în lupta dintre Binele simbolizat de ACL şi Răul simbolizat de PSD. „Vă spuneam cu o lună în urmă că la aceste alegeri, de fapt, nu alegem între oameni sau între partide, ci este o bătălie între Bine şi Rău. Si vorbeam că, aşa cum ştim cu toţii încă de mici copii, întotdeauna la români şi mai ales la noi, la moldoveni, întotdeauna Binele Invinge!”, a declarat, imediat după exit-poll-urile de aseară, liderul organizaţiei municipale Suceava a PDL, Ioan Bălan.
Tot Ioan Bălan a ţinut să facă o declaraţie scurtă, dar plină de sens în perspectiva anului 2016, când va candida pentru funcţia de primar. „Deja eu cred că este clar pentru noi: Klaus Iohannis este noul preşedinte al României. Lucrul acesta ne bucură, dar în acelaşi timp ne şi obligă. Cea mai mare bucurie este că acest lucru pune bazele pentru alegerile din 2016. Avem garanţia că în 2016 vor fi alegeri corecte! Ce s-ar fi întâmplat dacă toată Puterea s-ar fi concentrat în zona aceasta roşie? Uitaţi-vă ce au făcut socialiştii noştri şi mai uşor ne-ar fi să ne întrebăm ce n-au făcut?! Au încălcat tot ce se poate la nivel de lege. Bucuria noastră este mare şi va fi şi mai mare când vom avea rezultatul oficial”, a conchis Ioan Bălan.
Pe de altă parte, oarecum regretabil este faptul că unii tineri nu au înţeles mult din greşelile adversarului care, în 2009, s-a bucurat prea devreme şi nici din ce s-a greşit la nivel de partid, în 2012, când s-a pierdut mult pe voturi anulate la greu. Astfel, câţiva tineri democvrat liberali, altminteri entuziaşti, au ieşit în stradă şi au început să scandeze lozinci pro-Iohannis când încă mai erau exit-poll-uri care îl dădeau câştigător pe Victor Ponta. Lipsit de fair-play, unii au început să strige cât îi ţineau bojocii lozinci anti-PSD de genul „Inger, îngeraşul meu/M-ai scăpat de pesedeu” iar alţii s-au dus până aproape de sediul PSD ca să înjure. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Preotul bisericii Sf. Nicolae din Sadova, găsit mort în urma unui infarct

Marți, 29 noiembrie, la ora 13.33,  polițiștii din Pojorâta au fost anunțați despre faptul că …

5 comments

  1. Nu ar trebui să fie așa mare bucurie.Nu e meritul PDL,ci ura împotriva psd și a baronilor in general-gen Mazăre,Fenechiu, etc.

  2. Penibila poza…si oricum nu este victoria voastra ..e a tinerilor si a oamenilor corecti care s-au saturat si de de voi asa ca mai bine va ascundeti

  3. Schummyfabrici care

    D-le Fluturas , degeaba va bucurati asa de tare, nu uitati ce ati facut pe mandatul d-voastra. Ati furat si d-voastra cu nerusinare din padurile judetului si ati inventat acea taxa pentru gripa aviara care s-a dovedit ca nu a fost. Concret, ce ati facut d-voastra pentru judetul Suceava? Nimic. Investitii, investitori care sa faca fabrici in Suceava? Zero barat. Ati facut piata de desfacere. Nici inlocuitorul d-voastra d-ul Nechifor nu a facut mare branza. Ce sa mai spun de domnul BALAN, care chipurile a spus ca va avea grija de locuitorii din BURDUJENI, la fel nu a facut nimic, doar vorbe. Face exact ca si tine si ca si taranul de Lungu drumuri, pavaje si alte timpenii care nu ne incalzeste cu nimic. LOCURI DE MUNCA DOMNILOR, asta ne trebuie noua, ca somajul in Suceava este dezastruos. Ce industrie am avut pe timpul lui Ceausescu? Daca nu stiti va spun eu, am avut cel putin 10 fabrici si intreprinderi in care lucreau aproape toata populatia Sucevei, iar acum am ajuns de toata p..a. Piata de desfacere ati facut din acest judet. RUSINE SA VA FIE. DACA IN URMATORII 5 ANI NU VETI FACE NIMIC ATUNCI SA PLECATI FARA SA VA SPUNEM NOI.

  4. Domnule Flutur nu trebuia sa va bucurati asa de expansiv ca nu a iesit dna Ardeleanu in poza. Nu de alta, dar merita ca dupa reusita de a taia 25% din salariile colegilor de catedra, acum vineri ia si castigat dand in judecata propiul guvern. :)))

  5. Nu ar fi normal ca primarasul ionel ion lungu lungusor sa isi dea demisia?