Wednesday , May 22 2024

Expertiza la blocul din Burdujeni care a explodat anul trecut întârzie

Se complică treaba cu expertiza la blocul de pe strada Rarău care a explodat înainte de Sf. Nicolae. Cetățenii blocului de pe strada Rarău mai au de răbdat incertitudinea și nu știu cât vor mai sta departe de casele din care au fost evacuați în prima parte a lui decembrie 2022.

Expertiza tehnică necesară întârzie, iar motivele au fost explicate de primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri dimineață. „Primăria Suceava suportă expertiza care se face la blocul de pe strada Rarău. Au fost experții de la Iași, cu domnul profesor Plătică, la fața locului și ne-au cerut niște studii suplimentare, un studiu geotehnic de detaliu care constă în minim două dezveliri la fundație, șanțuri șamd, un foraj geotehnic. Practic, se mai întârzie și nu se poate respecta termenul de 60 de zile, așa cum a fost el stabilit anterior”, a spus Ion Lungu.

Cert este că indiferent de justețea sau nu a acestor motive, nimic nu poate demara la blocul respectiv în absența expertizei. „Sperăm să se realizeze cât mai repede această expertiză și știu că acei cetățeni așteaptă, dar asta este realitatea și, așa cum am mai spus, cu mare greutate l-am convins pe domnul profesor Plătică de la Iași să vină și să facă această expertiză pentru că, pe românește, nimeni nu voia să se angajeze să o facă”, a declarat Ion Lungu. (D. P.)

Vezi si

Flutur: ”Noi, liberalii, am scos din praf și din izolare Vatra Dornei”

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent din nou la Vatra Dornei, de data …