Monday , September 26 2022

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc un exercițiu pentru situații de urgență, în colaborare cu formațiunea ISU Câmpulung Moldovenesc. Reprezentanții departamentului de pompieri au organizat simularea localizării unui incendiu și salvarea victimelor.

”Protecția împotriva incendiilor este responsabilitatea fiecărui membru al societății și se desfășoară la scară națională. Prin siguranța la incendiu, este eliminat impactul negativ al factorilor periculoși asupra oamenilor, structurilor și valorilor materiale. Cunoașterea măsurilor necesare în cazul unui astfel de eveniment vor diminua efectul, uneori devastator, asupra mediului. De aceea, la nivelul unităților de învățământ, se desfășoară exerciții de simulare a incendiilor, elevii fiind astfel familiarizați cu măsurile și procedeele specifice”, au transmis reprezentanții colegiului.

La exercițiul de joi au fost prezenți elevii colegiului împreună cu întregul personal militar și civil, care au fost instruiți asupra comportamentului adoptat în cazul unui incendiu și asupra măsurilor ce trebuie luate într-o astfel de situație, pentru evacuarea rapidă și în siguranță a celor prezenți, accentuându-se, totodată, importanța acordării primului ajutor.

Pompierii s-au deplasat în curtea colegiului cu mai multe autospeciale de intervenție, acționând ca într-o situație reală, pentru stingerea incendiului produs la etajul al doilea al instituției și pentru căutarea, găsirea, salvarea și acordarea primului ajutor unor persoane blocate în clădirea aflată în flăcări. Astfel, două persoane au fost găsite, evacuate din incinta clădirii și transportate la echipajul SMURD pentru acordarea primului ajutor. Cea de-a treia ”victimă” a fost găsită la etajul al doilea, în urma producerii incendiului rămânând blocată. Aceasta a fost coborâtă cu scara de incendiu a autoutilitarei.

Potrivit organizatorilor, cei prezenți au fost receptivi la îndrumările specialiștilor, exercițiul reprezentând un bun prilej pentru perfecționarea deprinderilor în organizarea și desfășurarea operațiunilor de intervenție în situații de urgență. (O. N.)

Vezi si

Modificări în zona sensului giratoriu de la Burdujeni

Primăria Suceava a efectuat o serie de modificări ale regulilor de circulație rutieră  și pietonală …

Leave a Reply

Your email address will not be published.