Wednesday , February 8 2023

Exercițiu desfășurat de jandarmii montani în Masivul Rarău

Tematica exercițiului vizează căutarea și salvarea persoanelor rătăcite/ accidentate în zona montană  jandarm

Astăzi, în zona Masivului Rarău se va desfășura un exercițiu complex de pregătire a jandarmilor montani suceveni, organizat în scopul verificării/îmbunătățirii capacității de răspuns și intervenție la evenimentele sesizate prin 112 înregistrate în zonele montane greu accesibile.

Tematica exercițiului vizează procedurile de căutare și salvare a persoanelor rătăcite/accidentate în zona montană, managementul informațiilor și coordonarea resurselor, iar la activități participă cu efective și Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, Serviciul Public Salvamont Suceava și Direcția Silvică Suceava.

Exercițiul se desfășoară cu sprijinul Primăriei Pojorâta și beneficiază de sprijinul aerian asigurat de Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI și de participarea a doi instructori de la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani Sinaia.

Activitatea va începe în jurul orei 08.30 la Cabana Rarău, după care se va începe deplasarea către locul de desfășurare, la aproximativ patru kilometri – zona Popii Rarăului. (D.Z.)

 

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …