Wednesday , September 11 2024

Excluderea unui membru din PMP Suceava, anulată de Tribunal

A crescut numărul membrilor PMP Suceava. E incredibil, pare mai mult o minune înainte de Crăciun, dar filiala suceveană a partidului practic inexistent are, de săptămâna trecută, un membru în plus. E drept că ”minunea” s-a săvârșit în urma deciziei  unei instanțe, dar se poate spune acum, cu acte, că respectiva formațiune are la Suceava, pe lângă președintele organizației, cel puțin încă un membru.

E cu siguranță de râs și se poate face multă miștocăreală (politică) pe seama evoluției, de la naștere până la intrarea în moarte cerebrală, a organizației sucevene a acestei ”Mișcări Populare”. Pe parcursul efemerei sale existențe, filialei sucevene a PMP i s-au alăturat însă și oameni care spun că au avut de suferit direct din cauza modului în care a fost condusă organizația locală și au cerut judecătorilor să le facă dreptate.

Pe 17 decembrie 2020, la câteva zile după desfășurarea alegerilor parlamentare în urma cărora PMP (Partidul Mișcarea Populară) nu a reușit să adune voturile necesare pentru a intra în Parlamentul României, fostul viceprimar Marian Andronache,  liderul sucevean al formațiunii respective, a anunțat un val de excluderi din partid. Practic, a fost un ditamai tsunami pentru pemepiștii suceveni, nu doar un val, pentru că din și așa puținii membri ai fantomaticei “Mișcări Populare”,  Andronache a exclus dintr-o dată nu mai puțin de șapte oameni, printre care doi primari și doi consilieri județeni.

Șeful PMP Suceava și-a justificat atunci gestul acuzându-i pe cei excluși că sunt “trădători ai partidului”. Cuvintele grele ale lui Andronache nu au fost însoțite de explicații serioase sau de vreo dovadă, aproape toată lumea fiind de acord că de fapt acesta încerca doar să arunce vina pentru repetatele sale eșecuri electorale în cârca altora.

Se pare însă că tensiunile din interiorul organizației PMP Suceava nu au fost doar o răbufnire a unui candidat taman învins în alegeri. S-au vehiculat atunci informații că pe lângă colegii de partid care l-au criticat pe Andronache de-a lungul timpului pentru campaniile electorale  pe care le-a coordonat sau finanțatori care cereau socoteală pentru banii cheltuiți în aceste campanii, liderul sucevean a fost acuzat de unii din foștii colegi de înșelăciune, comportament abuziv, folosirea în interes electoral a unei mașini de la Primăria Suceava sau chiar de deturnarea unor bonuri de combustibil de la Primăria suceveană.

Pe 5 ianuarie 2021, Tiberiu Leșan, fost secretar – consilier al lui Marian Andronache, a depus o plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava și o alta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava în care îl acuza pe acesta că vreme de aproape doi ani l-a păcălit că este angajat cu acte în regulă pe acest post la PMP Suceava și l-a și plătit, cu unele sincope, în această perioadă. Tiberiu Leșan a constatat imediat după demiterea din postul pe care-l ocupa că nu avea niciun contract de muncă înregistrat, nefiind plătite pe numele său niciun fel de impozite sau asigurări sociale.

De asemenea, Tiberiu Leșan a contestat în instanță și excluderea sa din Partidul Mișcarea Populară și, implicit, din funcțiile de secretar executiv al CEJ Suceava și de președinte al organizației din Ostra.

După mai multe termene, pe 26 noiembrie 2021, judecătorii Tribunalului Suceava i-au dat dreptate lui Leșan în acest caz, anulând decizia de excludere din partid adoptată în 17 decembrie 2020 de Filiala Suceava a PMP, astfel că acesta trebuie repus în funcțiile ocupate anterior. Decizia de săptămâna trecută a instanței sucevene poate fi contestată cu apel. (O.S.)

 

 

 

 

 

Vezi si

Flutur: 16 primari din județ vor primi vineri microbuze electrice noi destinate transportului elevilor

Președintele în funcție al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a invitat, vineri 13 septembrie,la  ora …