Tuesday , March 5 2024

Eveniment deosebit dedicat copiilor, organizat la Solonețu Nou de Uniunea Polonezilor din România

Pornind de la convingerea că trebuie acordată o atenție deosebită copiilor care reprezintă generația de mâine, U-niu­nea Polonezilor din România, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului,  a organizat pentru cei mici eveniment dedicat doar lor. Luni, 30 mai, la Dom Polski din Solonețu Nou au sosit elevi ai școlilor în care se predă limba polonă maternă din: Poiana Micului, Cacica, Solonețu Nou, Moara, Siret, Păltinoasa și Suceava, anul acesta participând și elevi ai Şcolii Gimnaziale din Pârteștii de Sus.

Peste 600 de copii au sărbătorit prin cântec, dans și s-au jucat cu personajele lor preferate: clovni, prințese, SpongeBob Pantaloni Pătrați, Minioni, toți fiind prezenți la Solonețu Nou pentru a le înfrumuseța ziua.

“Copiii sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună și pentru care ajungem să trăim. De ziua lor aceștia merită o atenție deosebită pentru a ști că au anumite drepturi și că sunt cei mai importanți în viața noastră. Copiii sunt viitorul nostru, de aceea timpul acordat lor este esențial. A fost o zi plină de culoare și veselie. Cadrele didactice, părinții, bunicii împreună cu cei mici s-au simțit ca în copilărie, cea mai frumoasă perioadă a vieții fiecăruia dintre noi. Dorim să mulțumim tuturor profesorilor, educatorilor care au ajutat la organizarea acestei mari petreceri dedicate copiilor”, a declarat președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher.

Pe lângă acesta, la evenimentul de la Solonețu Nou au participat și prim-vicepreședintele Uniunii – Victoria Longher, pr.dr. Stanislav Ioan Cucharec – capelan al polonezilor din dieceza de Iași. (C.A.)

Vezi si

Primăria Suceava intenționează să acceseze noi fonduri elvețiene

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că, după ce a participat la Forumul organizat …