Thursday , December 1 2022

Eveniment aniversar la 30 de ani de patronat în județul Suceava

Vineri, 21 octombrie, la Hotel Balada din municipiul Suceava a avut loc Gala Oamenilor de Afaceri 2022. Evenimentul a fost organizat de Patronatele Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Suceava.

Marcând aniversarea a 30 de ani de activitate patronală în România a CNIPMMR, ,,Gala Oamenilor de Afaceri 2022” a premiat și celebrat performanța, profesionalismul, eforturile antreprenorilor care au reușit să depășească cu succes provocările din ultimii 2 ani, găsind soluțiile și resursele necesare pentru a-și susține și dezvolta afacerile.

Au fost prezenți la eveniment ministrul Turismului și Antreprenoriatului, Daniel Cadariu, subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene Doina Iacoban, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, precum și Vasile Asandei, directorul ADR-NE Piatra Neamț. Primarul Ion Lungu a fost reprezentat de consilierul său personal, Ovidiu Milici. Conducerea Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, în frunte cu președintele Florin Jianu (fost ministru al Antreprenoriatului), a fost prezentă la eveniment,  alături de numeroși colegi de la asociații patronale ale IMM din alte județe.

Evenimentul a fost deschis – la propunerea Lilianei Agheorghicesei, președintele Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri – cu un moment de reculegere în memoria acelor antreprenori care au trecut la cele veșnice din cauza pandemiei.  De altfel, Liliana Agheorghicesei a și menționat că ultimul eveniment de acest gen a avut loc la Suceava în 2019 iar în 2020 și în 2021 nu au fost organizate astfel de evenimente din cauza contextului pandemic. Luând cuvântul la începutul Galei Oamenilor de Afaceri 2022, Florin Jianu a mulțumit  Lilianei Agheorghicesei pentru organizarea excelentă și, parafrazând un cunoscut citat cum că “În spatele unui om de succes se află o femeie puternică”, a remarcat că în spatele succesului Lilianei Agheorghicesei este soțul acesteia, Dan pe care l-a salutat și căruia i-a remarcat diplomația cu care s-a implicat pentru a-și susține soția. Ulterior, Florin Jianu a reluat afirmațiile pe care le-a făcut la o precedentă conferință de presă organizată tot vineri, cu privire la câteva probleme ce sunt intens discutate în spațiul public. Prima este reproșul față de politica Olandei cu privire la Schengen și poziția sa. A doua este legată de chestiunea creșterii salariului minim pe economie. Față de aceasta, Florin Jianu a spus că ar trebui să așteptăm ca astfel de măsuri să fie luate după ce trece iarna. Iar asta pentru că trebuie să se aștepte mai întâi a se vedea în ce măsură vor putea firmele să plătească măcar salariile la nivelul actual.
A  luat apoi cuvântul ministrul Daniel Cadariu. Legat de conflictul de la granița României, el a adus în discuție măsura luată de Guvern privind subvenționarea tarifului la energie. De asemenea, ministrul Daniel Cadariu a declarat, printre altele, că unul din cele mai de succes programe ale ministerului pe care îl conduce este ”Femeia Antreprenor”. A încheiat cuvântarea spunând că îi felicită pe cei de față pentru că sunt ”eroi” și pe ei se bazează dezvoltarea județului.

Gheorghe Flutur, care a ajuns puțin după începerea Galei, a luat cuvântul și a felicitat organizatorii – dar și pe Florin Jianu  și căruia i-a mulțumit pentru implicare și pentru că este un prieten al zonei. Președintele CJ Suceava a făcut o trecere în revistă a situației actuale, a unor demersuri guvernamentale – inclusiv majorarea pensiilor și al unor investiții care sunt în derulare la nivel de județ. A făcut trimitere la faptul că sunt preocupări continue legate de aeroport și de faptul că va fi un trafic de peste 700 de mii de pasageri. Nu în ultimul rând, s-a referit la situația de la granița cu Ucraina.
Pe de o parte, a spus că va fi cât mai curând fluidizat traficul prin deschiderea PTF Vicov, chiar dacă pentru autovehicule cu masă maximă autorizată de 3,5tone. Referitor la asta a spus că sunt demersuri avansate pentru ca să se aprobe prin memorandum în Guvern să se poată finanța o centură pentru Vicov ca în acest fel să fie deviat traficul greu, să fie facilitat traficul greu prin PTF Vicov și să se descongestioneze traficul de la PTF Siret.
Pe de altă parte, el a spus că are informații certe cu privire la reconstrucția Ucrainei și la faptul că inclusiv județul Suceava va avea o oportunitate în acest sens. (Dan PRICOPE)

 

 

Vezi si

Individul care a înjunghiat un bărbat în parcarea Hotelului ”Bucovina” a fost arestat pentru 30 de zilei

Marți, in jurul orei 13:20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin   112 cu privire …