Wednesday , July 6 2022

Peste 66% dintre contestațiile la Evaluarea Națională vizează notele obținute la Limba Română

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a centralizat contestațiile depuse de candidații Evaluării Naționale în zilele de luni și marți, rezultând un total de 602 cereri de reexaminare a lucrărilor. Dintre acestea, 401 vizează notele obținute de candidați la proba de Limba și literatura română, iar celelalte 201 contestații sunt pentru notele obținute la matematică. Astfel, peste 66% dintre contestații au fost depuse cu scopul de a obține note mai mari la limba și literatura română.

Amintim că media de admitere, care stă la baza înscrierii în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor gimnaziale, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Pe 27 iunie vor fi afișate rezultatele finale, după soluționarea celor 602 contestații depuse de candidații nemulțumiti de notele obținute la Evaluarea Națională. Urmează ca, în perioada 2 – 6 iulie, candidații Evaluării Naționale să completeze în fișele de înscriere opțiunile pentru unitățile de învățământ liceal la care doresc să fie admiși. Prima repartizare computerizată la liceu va avea loc pe 10 iulie. Înscrierile pentru sesiunea specială, la care pot participa doar candidații care nu au putut susține evaluarea în prima sesiune din cauza problemelor medicale ori pentru că au fost autoizolați sau infectați cu COVID-19, se pot face până în data de 26 iunie. Astfel că luni, 29 iunie, va începe sesiunea specială a Evaluării Naționale, când va avea loc proba la Limba și literatura română, pe 30 iunie va avea loc proba la Matematica și pe 1 iulie cea la Limba Maternă pentru cei care studiază în limbile minorităților naționale. (O. N.)

 

 

Vezi si

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o atenționare meteo COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică …