Monday , May 20 2024

Estimare Peugeot: Piaţa auto românească va scădea cu 30% în 2010

.
Piaţa auto din România va fi în acest an cu 25 – 30% sub nivelul celei din 2009, dar, dacă programul Rabla va continua, din 2011 vom asista la o revenire a vânzărilor, a declarat directorul general al importatorului Peugeot – Trust Motors, Narcis Ghiţă. De altfel, aproximativ 80% din vânzările de maşini au fost realizate prin intermediul programului de înnoire al parcului auto, programul „Rabla” fiind cel care a salvat piaţa auto de la noi. Peugeot estimează că va avea o cotă de 2,7% – 3% la sfârşitul anului, de la 2,4% în prezent.
“Puterea din ce în ce mai scăzută de cumpărare, precum şi măsurile de austeritate adoptate de Guvern sunt principallii factori care influenţează negativ evoluţia pieţei auto. De asemenea, importul masiv de maşini second hand duce la scăderea vânzărilor de maşini noi”, a explicat reprezentantul Trust Motors.
El a precizat că aproximativ 80% din vânzările de maşini au fost realizate prin intermediul programului de înnoire al parcului auto.
“Rabla a salvat piaţa auto românească de la un dezastru. Dacă Guvernul va finanţa programul Rabla în continuare, anul viitor vom asista la o redresare a vânzărilor. Asta pentru că, anul acesta, cele mai multe companii s-au restructurat, iar în 2011 vor putea sa ia decizii clare de business. Multe dintre firme vor trebui să-şi înnoiască flota auto”, a spus Ghiţă.
Referitor la poziţia Peugeot în piaţă, el estimează că marca franceză va avea o cotă de 2,7% – 3% la sfârşitul anului, de la 2,4% în prezent.
“Avand în vedere criza economică care afectează sectorul auto, cota ţintită a fost agreată de comun acord cu producătorul, iar obiectivul nostru pe termen mediu şi lung este de a avea o creştere uşoară şi sustenabilă. Avem în vedere punerea la punct a unei strategii de dezvoltare. Vom avea campanii strategice care se vor derula timp de trei luni, începând cu septembrie”, a precizat reprezentantul importatorului Peugeot.
Vânzările de autovehicule noi au scăzut cu 54,3% anul trecut, la 147.962 de unităţi, iar segmentul autoturismelor a înregistrat un recul de 52%, la 130.193 de maşini, astfel că piaţa auto a revenit aproape de nivelul înregistrat în 2003. (Mediafax)

Vezi si

60.000 lei amendă de la Garda de Mediu, în urma unei sesizări privind zgomotul creat de o instalație de uscare a lemnului

Urmare a unei sesizări referitoare la disconfortul creat prin zgomot de o instalație de uscare …