Tuesday , December 6 2022

Eşec cu repetiţie pentru procurorii DIICOT

palatul de justitie SuceavaA

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au respins, ca nefondat, recursul declarat de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava împotriva deciziei luate de Tribunalul Suceava de a nu-i aresta pe cei 14 indivizi acuzaţi că traficau ţigări de contrabandă, fiind organizaţi de Paul Iova – regele maneliştilor 

Ieri, magistraţii Curţii de Apel Suceava au respins, ca nefondat, recursul declarat de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava împotriva deciziei luate de Tribunalul Suceava în cazul lotului de contrabandişti conduşi de “regele maneliştilor” – Paul Iova în data de 26 aprilie 2013 când judecătorii suceveni au decis să nu aresteze nici un inculpat din cei 14 propuşi de procurorii DIICOT spre arestare.
Amintim că în urmă cu o săptămână 60 de indivizi care au fost aduşi la sediul Serviciului Teritorial Suceava al DIICOT în urma unor 56 de percheziţii din care 21 în judeţul Suceava. Dosarul vizează o contrabandă în care există indicii că s-a traficat ţigări în valoare de 3.200.000 de dolari. O bună parte din marfă în valoare de peste un milion de dolari a fost confiscată în urma descinderilor de joi dimineaţă, în judeţul Suceava dar şi în Bucureşti, Bistriţa, precum şi în afara ţării, în Marea Britanie, Turcia, Grecia, Ucraina, Germania şi Republica Moldova. Capi reţelei de trafic de ţigări sunt Paul Iova alias Ion Petrişor – “regele maneliştilor”, Arcadie Plămadă zis Codană din Vicovu de Sus şi Ioan Sava, poreclit Căsuţă, patronul pensiunii Luciano din Spătăreşti. Paul Iova este cunoscut încă de acum trei ani şi jumătate ca fiind un organizator de transporturi de ţigări de contrabandă provenite din Ucraina şi Republica Moldova pe filiera Suceava – Bucureşti şi alte localităţi ale ţării. In urma deliberărilor magistraţii suceveni au respins ca ca neîntemeiată, propunerea de arestare preventivă formulata de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, astfel că toţi cei 14 inculpaţi au fost puşi în libertate, chiar dacă procurorii suceveni au muncit mai bine de trei ani pentru a strânge probe care să-i încrimineze. (C.Z.)

Vezi si

Testări gratuite pentru diagnosticarea precoce a cancerului mamar, între 12 și 16 decembrie, în județul Suceava

Echipa medicală a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi va efectua, în luna decembrie, mamografii …

No comments

  1. esec cu repetitie pentru procurorii DIICOT,NU ESTE CORECT TITLU.UITATI-VA IN URMA SI O SA VEDETI CATE GOGOMANI AU FACUT ,ATAT DE MULTE PROSTI CA PARCA AR FI MITRALIERA DE PROSTI.NU BAGATI TOTI PROCURORII DE LA diicot intr-o oala ,cand in fapt unul singur se ocupa de dosar si stie toata lumea cat de profesionist este ,se vede si in rezultate ,nu??AR FI MOMENTUL PENTRU O SCHIMBARE LA NIVELUL DIICOT SUCEAVA,O SCHIMBARE CARE SA MA FACA SA DORM LINISTIT NOAPTEA ,SA MA SIMT APARAT DE LEGE.

  2. dosare facute pe genunchi,abuzuri inimaginabile facute sub in numele legi,ar trebui ca procurori sa plateasca ce s-a cheltuit ,ca sunt sigur ca le-au calculat la daune si cafelele pe care le-au baut tot ei.procurori lipsiti de bun simt,parvenit imputit