Thursday , August 18 2022

Eroine, încă de pe băncile școlii. Două eleve de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni au ajutat o bătrânică însângerată, căzută pe stradă

Două eleve de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni au dat dovadă de spirit de salvator, acționând prompt în cazul unei bătrâne însângerate, pe care au zărit-o căzută pe stradă, în timp ce se îndreptau spre casă. Roxana și Eliza execută în această perioadă primul stagiu de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, în cadrul structurilor operative.

Miercuri după-amiază, ”după terminarea programului, în timp ce se îndreptau spre casă, au observat o femeie în vârstă căzută în genunchi, cu sângerare abundentă la nivelul mâinii stângi. Cu toate că bătrânica insista să se ducă acasă, cele două eleve și-au dat seama de seriozitatea rănii, care necesita cu siguranță intervenție specializată și au sunat la 112, limitând pierderea de sânge cu ajutorul unei fașe oferită de un locatar din apropiere.

O ambulanță a sosit în scurt timp pe Aleea Alba Iulia, iar personalul medical a luat decizia de a o transporta pe femeie la Unitatea de Primire a Urgențelor, dovedind că apelarea numărului de urgență 112 de către Roxana și Eliza a fost întemeiat, dată fiind gravitatea rănii”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Reacțiile internauților care au aflat despre modul în care au tratat problema cele două colege s-au adunat cu sutele, apreciind spiritul civic și caracterul eroic al intervenției elevelor jandarm. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Canotoarea Ionela Cozmiuc va primi titlul de cetățean de onoare al Sucevei

Campioana europeană la canotaj Ionela Cozmiuc va deveni cetățean de onoare a municipiului Suceava. Primarul …