Thursday , February 2 2023

Elevii suceveni vor recupera ziua de 2 decembrie după un program stabilit la nivelul fiecărei instituții în parte

Fiecare instituție de învățământ are libertatea de a alege ziua sau zilele în care vor fi recuperate orele de vineri, în funcție de orarul elevilor și al profesorilor. In unele unități de învățământ orele vor fi recuperate într-o singură zi, în altele vor fi recuperate treptat, iar în câteva instituții de învățământ orele au fost recuperate anticipat, în luna noiembrie  

 
elevi


Intrucât ziua de 2 decembrie a fost liberă pentru școlari, aceștia vor trebui să recupereze orele de vinerea trecută în perioada următoare, după un program pe care îl stabilește fiecare școală în parte. Astfel, în unele unități de învățământ orele vor fi recuperate într-o singură zi, în altele vor fi recuperate treptat, iar în câteva instituții de învățământ orele au fost recuperate anticipat, în luna noiembrie.
Elevii de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” au recuperat ziua de 2 decembrie pe data de 19 noiembrie, iar elevii Colegiului Național “Petru Rareș“ au recuperat această zi pe data de 26 noiembrie.
Celelalte unități de învățământ vor recupera a doua zi din luna decembrie în perioada ce urmează.
Stefaniștii recuperează începând cu ziua de ieri câte o oră în fiecare zi, astfel încât vor termina de recuperat toate cele șase ore pierdute, până la începutul săptămânii viitoare. “Intrucât noi avem cursuri doar dimineața, vom recupera câte o oră pe zi și vom termina de recuperat toate orele până la începutul săptămânii viitoare. Ultima zi în care elevii vor petrece o oră în plus la cursuri va fi ziua de luni”, a declarat ieri directorul Colegiului Național “Stefan cel Mare”, Dan Popescu.
Si conducerea Colegiului Economic “Dimitrie Cantemir” a decis că, pentru a recupera ziua de vineri, elevii vor petrece, în această săptămână, câte o oră în plus pe băncile școlii. “Profesorii au stabilit un program conform căruia vor recupera orele pierdute. Elevii vor recupera câte o oră în fiecare zi, iar până la sfârșitul săptămânii vom recupera ziua de vineri”, a declarat ieri directorul Colegiului Economic “Dimitrie Cantemir”, Corneliu Romașcu.
In ceea ce îi privește pe elevii Scolii Gimnaziale “Ion Creangă”, aceștia vor recupera orele de vineri, începând cu luna ianuarie. “Conform adresei pe care am primit-o, această zi poate fi recuperată până la finalul anului școlar în curs. De aceea, începând cu luna ianuarie, elevii claselor mari vor veni la cursuri, în cinci zile diferite, cu o oră mai devreme, iar elevii claselor I-IV vor recupera în trei zile de vineri, câte o oră, aceștia având de recuperat doar trei ore de curs”, a declarat ieri Constantin Mărgineanu, directorul Scolii Gimnaziale “Ion Creangă”.
Elevii Liceului Tehnic “Petru Mușat” vor recupera câte o oră pe săptămână. Conform conducerii instituției “în fiecare săptămână va fi recuperată câte o oră, iar până la vacanța intersemestrială vor fi recuperate toate orele pe care elevii le-au pierdut vinerea trecută”.
Fiecare instituție de învățământ are libertatea de a alege ziua sau zilele în care vor fi recuperate orele de vineri, în funcție de orarul elevilor și al profesorilor. Astfel, nu există restricții în ceea ce privește programul recuperărilor. (Alexandra IONICA)
 
 
 
 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …