Thursday , February 2 2023

Elevii suceveni stau acasă luni și marți, studenții de la USV fac cursuri

Toate școlile din județ vor fi închise luni și marți din cazua temperaturilor foarte scăzute înregistrate în județ și în toată țara. Orele vor fi recuperate, în conformitate cu un calendar pe care fiecare unitate de învățământ îl stabilește în propriul consiliu de administrație. Singura instituție de învățământ din județ unde cursurile vor avea loc astăzi este Universitatea „Stefan cel Mare”  

 

elevi

Elevii din județul Suceava nu vor merge la cursuri astăzi și mâine. Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile și avertizările meteorologice de cod galben de ger, ninsori și viscol pentru județul Suceava transmise de către Autoritatea Națională de Meteorologie, precum și hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava din data de 7.01.2017, Inspectoratul Județean Suceava a decis să suspende cursurile în toate unitățile de învățământ din județ pentru zilele de luni, 9.01.2017 și marți, 10.01.2017.

ISJ Suceava va monitoriza evoluția situației și va lua măsurile care se impun în ­ve­derea asigurării siguranței elevilor și a personalului didactic și nedidactic.

Orele vor fi recuperate cu ­res­pectarea art. 9, al. (5) din ROFUIP (Regulamentul cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar), conform căruia: ”suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul semestrului, ­res­pectiv al anului școlar, stabilite de consiliul de administrație al unității de învățământ și comunicate instituției care a aprobat suspendarea cursurilor”.

Studenții de la USV vor merge la cursuri, în ciuda condițiilor meteo

Rectorul Valentin Popa a anunțat că, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile, studenții vor merge totuși la cursuri, întrucât au mai rămas doar două săptămâni până la sesiunea de examene din iarnă și în această perioadă se susțin colocviile

„Nu avem cum să recuperăm. Mai avem doar două săptămâni de școală. Nu putem modifica structura anului universitar. Studenții care nu vor reuși să ajungă la cursuri vor recupera orele pierdute în cele două săptămâni rămase. Grija noastră este să asigurăm agentul termic la temperatura minimă. Aceste două săptămâni sunt săptămâni de recuperări, de colocvii, motiv pentru care, dacă unii studenți nu vor reuși să ajungă, nu va fi o problemă foarte mare”, a transmis ieri rectorul Valentin Popa.

Agenția Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare de cod galben de vreme geroasă la nivelul întregii țări, care este valabil până astăzi.

In intervalul menționat, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a țării, atât ziua, cât și noaptea. Maximele diurne se vor situa frecvent între -16 și -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 și -15 grade.

Vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor și pe parcursul săptămânii viitoare. (Alexandra IONICA)

 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …