Friday , December 8 2023

Elevii suceveni au obținut 185 de premii în urma participării la etapa națională a olimpiadelor școlare

Este vorba despre 31 de premii I, 14 premii II, 22 premii III, 72 mențiuni, 25 premii speciale și 21 medalii. Elevii olimpici au fost recompensați de Ministerul Educației cu bani, și anume cei care au obținut premiul I au primit 1.000 lei, pentru premiul II s-a acordat suma de 700 lei, premiul III 500 lei, iar pentru mențiuni 300 lei. Premiile speciale și medaliile au fost acordate de asociații de știință, organizații non-guvernamentale, primării etc.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a realizat o centralizare a rezultatelor obținute de elevii din județul nostru în urma participării la etapa națională a olimpiadelor școlare în acest an școlar. De precizat că rezultatele sunt provizorii, dat fiind faptul că unele competiții sunt în desfășurare.

În total, 185 de premii, mențiuni, medalii și premii speciale au ajuns în palmaresul elevilor suceveni. Este vorba despre 31 de premii I, 14 premii II, 22 premii III, 72 mențiuni, 25 premii speciale și 21 medalii. Elevii olimpici au fost recompensați de Ministerul Educației cu bani, și anume cei care au obținut premiul I au primit 1.000 lei, pentru premiul II s-a acordat suma de 700 lei, premiul III 500 lei, iar pentru mențiuni 300 lei. Premiile speciale și medaliile au fost acordate de asociații de știință, organizații non-guvernamentale, primării etc.

În ceea ce privește etapa internațională a olimpiadelor școlare, la disciplina matematică au participat la proba de baraj în vederea selecției echipei ce va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Matematică din Japonia 2023 trei elevi suceveni, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, însă nu au trecut de această etapă.

La disciplina biologie, 2 elevi din județ fac parte din lotul național lărgit, ulterior urmând a fi selectat un lot restrâns în care vor rămâne patru elevi care vor continua pregătirea practică pentru participarea la etapa internațională, care va avea loc în luna iulie a.c. La chimie, Șerban Marian Popescu, de la Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei, s-a calificat pentru lotul lărgit. În cazul acestor două olimpiade, selecția este în curs.

Olimpiada Internațională de Limba și literatura polonă a avut loc la Varșovia, Polonia, în această lună, și au participat trei elevi din județ. Două eleve s-au întors cu mențiuni, și anume Caterina Beleș și Maria Monica Hofman, clasa a XI-a, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului. (O. NUȚU)

 

 

 

Vezi si

Scintigraf modern, în valoare de 450.000 de euro, la Laboratorul de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Clinic Județean Suceava

Laboratorul de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Clinic Județean Suceava (SCJU) a fost dotat cu …