Friday , October 7 2022

Elevii suceveni au depus peste 650 de contestații , după publicarea rezultatelor la Evaluarea Națională

La Limba și literatura română au fost depuse 318 contestații, iar la matematică, 346. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 29 iunie

Candidații suceveni care s-au simțit nedreptățiți de notele ­pri­mite la examenele din cadrul Eva­luării Naționale, au depus co­n­testații, în cursul după-amiezii de marți. La nivelul județului nostru, s-au înregistrat 664 de contestații, dintre care, 318 la Limba și literatura română și alte 346 de contestații au fost depuse pentru recorectarea tezelor la ­Mate­matică.

Soluționarea contestațiilor va avea loc până pe data de 29 iunie, când se vor afișa rezultatele finale.

După cum au explicat repre­zentanții IŞJ, comisia județeană va primi un borderou în care se menționează proba de examen, numărul de ordine al lucrărilor, dar și numărul de pagini pentru fiecare lucrare contestată. Preșe­dintele comisiei va calcula nota fi­nală ca medie aritmetică, cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire. În si­tuația în care diferența dintre notele celor doi evaluatori nu depășește 0,50 de puncte, notele vor fi trecute cu culoare roșie, pe fiecare lucrare în parte. Fiecare profesor evaluator va verifica concordanța cu borderourile indivi­duale și va semna. Nota va fi tre­cută pe lucrarea de examen, de președintele comisiei, în prezența celor doi evaluatori. În cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori va depăși 0,50 puncte, lucrarea urmează să fie recorectată de alți doi profesori, numiți chiar de prețedintele comisiei. Nota care se va obține se va trece pe lucrare și va reprezenta nota finală. Toți cei patru evaluatori și președintele comisiei vor semna sub notă, lucrarea. (C.R.)

 

Vezi si

Dezbatere publică privind traseul centurii Gura Humorului

Centura orașului Gura Humorului va face parte din Autostrada Nordului, dar traseul stabilit de firmele …