Saturday , April 13 2024

Elevii din Suceava încep luni ”vacanța de schi”, care durează o săptămână, după care urmează simularea examenului de Bacalaureat 2024

Elevii din județul Suceava încep luni vacanța ”mobilă”, care are durata de o săptămână, fiind stabilită de Inspectoratul Școlar Județean Suceava. În aceeași perioadă se bucură de vacanța de schi și elevi din alte 13 județe, și anume Alba, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Timiș, Tulcea și Vâlcea.

În data de 4 martie a.c. va începe modulul 4, care se va încheia pe 26 aprilie. Imediat ce revin la cursuri, elevii din anii terminali de liceu vor avea de susținut simularea probelor din cadrul examenului național de Bacalaureat. Este vorba despre elevii claselor a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă. Potrivit calendarului simulării, luni, 4 martie, va avea loc probă scrisă la Limba şi literatura română, marți va fi susținută proba obligatorie a profilului, pe 6 martie proba la alegere a profilului şi specializării, pe 7 martie cea la Limba şi literatura maternă, urmând ca rezultatele să fie comunicate pe 15 martie. Și la simularea probelor de Bacalaureat din acest an evaluarea se va face digitalizat, astfel că foile de examen predate de elevi vor fi scanate chiar în sala de examen, ca mai apoi să fie încărcate pe o platformă de unde vor fi repartizate automat și aleatoriu către evaluatori din alte județe decât cel din care provine candidatul.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat sunt limba și literatura română, limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Comunicarea rezultatelor se va face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor. Rezultatele obținute de elevi la simularea națională sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Între 27 aprilie – 7 mai urmează vacanța de primăvară, de două săptămâni, în timpul sărbătorilor pascale pentru creștini. Modulul 5 demarează în data de 8 mai și se va încheia pe 21 iunie 2024, după care elevii intră în vacanța de vară. Anul școlar 2024-2025 ar urma să înceapă pe 8 septembrie. (O. NUȚU)

Vezi si

Cursuri gratuite de educație financiară pentru Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat, în perioada 28 martie-4 aprilie a.c., …