Saturday , March 25 2023

Elevii și preșcolarii din județ desfășoară activități în cadrul Săptămânii Nonviolenței în școală

Săptămâna Nonviolenței în școală se desfășoară în perioada 30 ianuarie – 3 februarie a.c. și este o campanie inițiată de Inspectoratul școlar Județean Suceava, coordonată de prof. Tatiana Vîntur, inspector școlar pentru educație permanentă.

Campania are motto-ul ”Fii bun ori de câte ori este posibil. Întotdeauna este posibil!”. Proiectul de responsabilizare socială R.E.S.P.E.C.T. – Responsabilitate. Educație. Siguranță. Prevenție. Emoții, Comunicare. Toleranță, derulat în cadrul Săptămânii județene de prevenire a violenței în mediul școlar, reamintește importanța construirii unui mediu școlar incluziv, armonios, tolerant și non-discriminatoriu, facilitează conștientizarea importanței de a trăi într-un climat educațional în siguranță, pașnic, pentru a garanta o educație de calitate în copiilor, tinerilor. De asemenea, IșJ Suceava a transmis că proiectul ”Clase fără bullying” se va desfășura, în acest an școlar, în 30 de unități de învățământ din județ.

Campania R.E.S.P.E.C.T. a fost inițiată în 2015, de către Inspectoratul școlar Județean Suceava, coordonator inspector școlar prof. Tatiana Vîntur, și reprezintă valorizarea rezultatelor proiectului strategic ”Medierea conflictelor în mediul educațional, social și cultural”. (O. N.)

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …