Saturday , August 13 2022

Elevii și cadrele didactice de la Școala 1 Suceava organizează astăzi o acțiune caritabilă pentru o elevă cu grave probleme de sănătate

Diana Mihalache a terminat clasa a VI-a cu media 10, dar din cauza unor probleme de sănătate riscă să nu mai poată continua școala. Copila are coloana vertebrală deformată, iar o coastă riscă să-i perforeze un plămân. Intervenția chirurgicală salvatoare costă 25.000 de euro

 Cadrele didactice de la Școala Generală nr. 1 au început o acțiune umanitară pentru a ajuta o elevă care a absolvit clasa a VI-a și care are grave probleme de sănătate. Diana Mihalache este o elevă de nota 10, dar din nefericire se confruntă cu o formă gravă de diabet, fiind dependentă de insulină, cât și cu o boală cruntă care îi deformează coloana vertebrală, scolioză malformativă în S, riscând astfel să  nu mai poată să-și continue studiile. Pentru a se putea bucura de copilărie, Diana are nevoie de o intervenție chirurgicală, deoarece o coastă s-a deformat atât de mult, încât există riscul să-i perforeze un plămân.

Elevii, profesorii și părinții acestora se vor întâlni astăzi după-amiază în curtea Școlii Gimnaziale nr. 1 și toți vor contibui la suma de 25.000 de euro necesară operației Dianei.

”UN ZÂMBET PENTRU DIANA!” este o acțiune de strângere de fonduri organizată astăzi, 29 iunie 2022, orele 16,00-17,30, la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, de elevii clasei a VII-a A susținuti de părinți și profesorul diriginte Brutaru Tamara. Colega noastră, Diana Mihalache, are nevoie de o operație specială și foarte urgentă la coloana verterbrală care costă 25.000 euro. Diana a încheiat clasa a VI-a cu media 10, chiar dacă în ultimii ani a fost foarte bolnavă, având diabet insulino-dependent și scolioză malformativă în S. Acum ea poartă corset, dar una din coaste îi atinge plămânul, existând riscul ca acesta să fie perforat. Operația de urgență poate fi efectuată în București, la Brain Institute, o clinică privată care deține un robot performant cu ajutorul căruia intervenția chirurgicală poate fi realizată în siguranță și cu succes. Haideți să ne mobilizăm pentru Diana! Orice donație este binevenită! Vă așteptăm astăzi în fața școlii, între orele 16,00-17,30!”, au transmis cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 1 Suceava. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

O fetiță de 9 ani a ajuns la spital, după ce o mașină s-a răsturnat la Dorna Arini

Vineri seara, în jurul orei 19.30, un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile pe  …