Saturday , July 20 2024

Elevii nu primesc, încă, abonamente de călătorie gratuită cu autobuzele

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 17 iunie, că abonamentele actuale sunt valabile inclusiv în vacanță, până pe 30 iunie elevii de din clasele a VIII-a și a XII-a putând circula în baza carnetului de elev.

Despre faptul că încă nu pot fi emise abonamente gratuite de la data de 15 iunie, așa cum anunțase, inițial, Ion Lungu a explicat că „așa cum este la români”, nu sunt clare procedurile de decontare între TPL, pe deoparte, și IŞJ și MEN, de cealaltă parte”.

“Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a circulă gratuit pe mijloacele de transport, în baza carnetului de elev, până pe 30 iunie, nefiind vreun fel de problemă. Din zi în zi, sperăm să intrăm în normalitate. Însă, așa cum este la noi, la români, nu sunt clare procedurile de decontare între societatea Transport Public Local, pe deoparte, și Inspectoratul școlar Județean și Ministerul Educației pe de altă parte”, a specificat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Referindu-se la abonamentele care trebuiau eliberate începând cu 15 iunie, el a spus că procedurile privind decontarea călătoriilor sunt deosebit de laborioase. „Așa cum prevăd normele, unitățile de învățământ transmit tabele la TPL, în baza acestora se facturează, facturile sunt trimise școlilor, care, la rândul lor le trimit Inspectoratului școlar și, de acolo, mai departe, la Ministerul Educației. Este mai dificil puțin, dar sper ca în câteva zile să avem aceste tabele, o procedură corectă, pentru a elibera abonamentele gratuite 100% și celorlalți elevi”, a spus Ion Lungu. După cum a precizat șeful administrației locale sucevene, a avut deja discuții cu Vasile Bocanci – șeful Inspectoratului școlar Județean Suceava – și cu Darie Romaniuc, directorul firmei de transport local TPL, astfel încât să se cadă de acord asupra procedurilor de decontare a contravalorii călătoriilor de către Ministerul Educației. (D.P.)

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …