Saturday , August 13 2022

Elevii intră vineri în vacanța de primavară, care va dura două săptămâni

Joi este ultima zi de cursuri dinaintea vacanței de primăvară, care începe vineri, 15 aprilie și va dura până în data de 1 mai. În cele două săptămâni de vacanță sunt incluse atât Paștele catolic (17 aprilie), cât și Paștele ortodox (24 aprilie), precum și ziua liberă din 1 Mai – sărbătoare legală.

Vacanța de Paște este ultima din acest an școlar, elevii urmând să intre în vacanța de vară în data de 10 iunie. Până atunci, vor mai avea o zi liberă, cu ocazia Zilei Copilului, sărbătorită pe 1 Iunie , care care într-o zi de miercuri.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (a XII-a și a XIII-a), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022. Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

La finalul lunii mai vor avea loc înscrierile pentru examenele naționale de final de clasa a VIII-a și a XII-a, iar în luna iunie absolvenții vor susține probele din cadrul Evaluării Naționale și Bacalaureatului. (O. N.)

Vezi si

Peste 150 de polițiști suceveni, unii în civil, acționează zilnic  pentru siguranța cetățenilor în perioada acestei minivacanțe 

Zilele acestea, în județul Suceava sunt organizate peste 30 de evenimente publice la care se …