Wednesday , March 29 2023

Elevii din peste 74% dintre școlile din județ vor învăța online de luni. Doar 10 unități școlare din municipiul Suceava fac ore cu prezență fizică

La nivelul municipiului Suceava, doar 10 unități de învățământ vor desfășura activități didactice cu prezență fizică, începând de luni: Grădinița cu Program Normal ”Obcini”, școlile gimnaziale nr. 3 și nr. 8, Școala Gimnazială nr. 5 ”Jean Bart”, Școala Gimnazială ”Grigore Ghica Voievod”, colegiile naționale ”Ștefan cel Mare” și ”Petru Rareș”, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” și Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza”. Doar două unități de învățământ, ambele particulare, au rată de vaccinare de 100%, iar la polul opus se situează tot o școală sanitară, fiind vorba despre Școala Postliceală Sanitară ”Țara de Sus” Vatra Dornei, care este și singura unitate de învățământ din județul nostru cu 0% rată de vaccinare.

Ministerul Educației a transmis, în cursul dimineții de vineri, că școala începe luni pentru toată lumea, însă în unitățile de învățământ în care rata de vaccinare a personalului este sub 60% elevii vor face cursuri online. Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății cu regulile pentru școli a fost modificat, a anunțat vineri Ministerul Educației. ”Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat. Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat. Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB, în situația atingerii procentului de 60%”, se arată în documentul transmis de Ministerul Educației.

Potrivit listei ce cuprinde ratele de vaccinare din fiecare unitate de învățământ din județul Suceava, publicată de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, 74,2% dintre acestea au rate de vaccinare a personalului mai mici decât cea impusă pentru cursurile în format fizic. Este vorba despre 170 de unități, iar alte 59 au rate de vaccinare între 60 și 100%.

Doar două unități de învățământ, ambele particulare, au rată de vaccinare de 100%, și anume Școala Postliceală Sanitară Centrul de studii ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Suceava și Școala Postliceală FEG Education filiala Suceava. De precizat și Școala Postliceală Sanitară ”Centrul de studii european” Fălticeni, unde 95,45% din personal este vaccinat. La polul opus, cu niciun angajat vaccinat, se situează tot o școală sanitară, fiind vorba despre Școala Postliceală Sanitară ”Țara de Sus” Vatra Dornei, care este și singura unitate de învățământ din județul nostru cu 0% rată de vaccinare.

Referitor la unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul nostru, cea mai mică rată de vaccinare a fost raportată de Școala Gimnazială nr. 2 Iaslovăț, unde s-au imunizat prin vaccinare 4,55% dintre angajați. Alte două unități școlare au o rată sub 10%, fiind vorba despre Școala Gimnazială Ulma-7,89% și Școala Gimnazială Gulia – 9,38%, la care se adaugă și Liceul particular ”Natanael” Suceava, cu 7,89% angajați vaccinați, în timp ce 12 unități au raportat rate de vaccinare în rândul personalului între 10 și 20%.  Cele mai mari rate de vaccinare sunt la Grădinița cu Program Prelungit ”Micul Prinț” Rădăuți – 83,87%, Clubul Sportiv Școlar Rădăuți și Clubul Sportiv Școlar Vatra Dornei – 83,33% și Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni – 80,68%.

La nivelul municipiului Suceava, doar 10 unități de învățământ vor desfășura activități didactice cu prezență fizică, începând de luni: Grădinița cu Program Normal ”Obcini”, școlile gimnaziale nr. 3 și nr. 8, Școala Gimnazială nr. 5 ”Jean Bart”, Școala Gimnazială ”Grigore Ghica Voievod”, colegiile naționale ”Ștefan cel Mare” și ”Petru Rareș”, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” și Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza”.

Decizia trecerii de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, în situația atingerii procentului de 60%, prin raportare la fiecare zi de vineri. (Oana NUȚU)

Vezi si

Primăria Ipotești se va muta într-un sediu nou, modernizat cu 2 milioane de lei de la bugetul local

Conform primarului Dumitru Gulei, lucrările sunt finalizate în proporție de 100%, în maximum două luni …