Tuesday , March 5 2024

Elevii care vor să fie admiși la liceele vocaționale sau la clasele bilingve trebuie să ridice anexele la fișa de înscriere săptămâna aceasta

Probele de aptitudini și cele de verificare a cunoștințelor de limba modernă vor avea loc în perioada 18-20 mai, însă pentru a se putea înscrie la aceste probe elevii trebuie să solicite școlii generale unde învață eliberarea anexei la fișa de înscriere, cu care se vor prezenta la liceul care organizează testările. Anexele la fișa de înscriere pot fi ridicate de la secretariatele unităților de învățământ în perioada 11-13 mai.

Elevii de clasa a VIII-a care vor să urmeze cursurile unui liceu la filiera vocațională – profil pedagogic, artistic, sportiv, militar și teologic – trebuie să susțină probe de aptitudini. Acestea vor avea loc în perioada 18-20 mai, însă pentru a se putea înscrie la aceste probe elevii trebuie să solicite școlii generale unde învață eliberarea anexei la fișa de înscriere, cu care se vor prezenta la liceul care organizează testările. Anexele la fișa de înscriere pot fi ridicate de la secretariatele unităților de învățământ în perioada 11-13 mai.

Oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023 la filiera vocațională cuprinde o clasă la specializarea educator-puericultor și 2 clase la specializarea învățător-educatoare, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava; câte o clasă la specializările Muzică, Arte plastice și decorative, Arhitectură, arte ambientale și design și Conservare-restaurare bunuri culturale la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava; 5 clase, dintre care două de fotbal, două mozaic și una de handbal, la Liceul cu Program Sportiv Suceava; o clasă la specializarea Teologie ortodoxă, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Mitropolitul Dosoftei” Suceava. De asemenea, la finalul lunii mai, va avea loc susținerea probei de verificare a cunoștințelor de limba și literatura română și matematică a candidaților la admiterea la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, unde sunt disponibile 120 de locuri, la specializarea matematică-informatică.

Pentru admiterea la clasele bilingve, elevii de clasa a VIII-a vor avea de susținut probele de verificare a cunoștințelor de limba modernă, tot în perioada 18-20 mai. Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava anunță că anexele la fișa de înscriere pentru testarea în vederea admiterii la clasele bilingve pot fi depuse la secretariatul unității în zilele de 16 și 17 mai, până la ora 16.00. Elevii sunt sfătuiți să se înscrie pentru testarea la ambele limbi moderne studiate în gimnaziu, pentru creșterea șanselor de a fi admiși la o clasă bilingvă. Oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023 a Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava cuprinde 7 clase a IX-a, dintre care patru sunt clase de bilingv, și anume matematică-informatică bilingv română-engleză (1 clasă), științe sociale bilingv română-engleză (1/2 clasă-13 locuri), științe sociale bilingv română-franceză (1/2 clasă), științele naturii bilingv română-engleză (1/2 clasă), științele naturii bilingv română-germană (1/2 clasă), matematică-informatică bilingv română-franceză (1/2 clasă) și matematică-informatică bilingv română-germană (1/2 clasă).

Pe data de 1 iulie va fi validată lista candidaților admiși la liceele/ clasele la care s-au susținut probe de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limba modernă, iar în perioada 4-11 iulie aceștia vor completa în fișele de înscriere pentru admiterea computerizată opțiunile privind specializările dorite. (Oana NUȚU)

Vezi si

Constantin Pintilie, fost angajat al Prefecturii Suceava, decedat în urma accidentului de pe trecerea de pietoni din zona Torino, cartierul Burdujeni

Luni dimineață, la prima oră, sirenele au alertat locuitorii cartierului Burdujeni că s-a petrecut o …