Friday , December 1 2023

Elevi și profesori de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” au învățat despre importanța sănătății, în cadrul unui schimb de experiență în Grecia

La acest eveniment au participat reprezentanți din șase țări – România, Polonia, Italia, Spania, Turcia şi Grecia

 În perioada 9-13 mai 2022,  cadrele didactice Daniela Elena Rotaru și Diana Salup Rusu dela Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret”, împreună cu elevii Maria Lazăr Maria, Anda Lidia Gvinda, Philipp Bivol și Eduard Struț Eduard au luat parte la ultima activitate transnațională de învățare din cadrul proiectului de parteneriat strategic Healthy bodies! Healthy minds! organizată în Keramoti, Grecia.

Pe parcursul celor cinci zile, elevii și profesorii au discutat despre sănătatea socială. ”A fost o săptămână plină de activități interesante, o săptămână în care participanții au vorbit despre dimensiunile sănătății, punând accent pe sănătatea socială. Programul activităților a fost unul atractiv cu ateliere de lucru şi dezbateri iar la sfârșitul săptămânii a avut loc ceremonia finală unde participanții au primit certificate, diplome şi premii din partea organizatorilor. Ca la orice despărțire, au existat regrete şi lacrimi de bucurie deoarece s-au legat prietenii între participanții din cele șase țări: România, Polonia, Italia, Spania, Turcia şi Grecia. În cadrul acestui proiect ne dorim să promovăm o nouă atitudine și un stil de viață sănătos, o minte puternică într-un corp sănătos, nu doar profesorilor și elevilor, ci și în comunitatea locală, națională și internațională. Pentru a realiza toate acestea, școlile participante au organizat și coordonat, pe parcursul celor trei ani de proiect, activități legate de cele șase dimensiuni ale sănătății: fizică, intelectuală, socială, spirituală, emoțională și de mediu. Îi vom determina pe elevi și, în general, pe tineri să se joace și să învețe împreună, pentru a le asigura dezvoltarea sănătoasă, pentru a-și îmbogăți cunoștințele culturale și, în plus, pentru a spori calitatea serviciilor educaționale, oferind participanților un stil de viață sănătos”, a declarat profesoara Daniela Rotaru. (C.R.)

Vezi si

Bărbat de 39 de ani, găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Huși – Preutești

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02.30, un bărbat din satul Huși, …