Thursday , February 22 2024

Elevi și cadre didactice de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” au participat la un schimb de experiențe în Polonia

Au fost participanți din Spania, Grecia, Turcia, Italia și, bineînțeles, Polonia

În perioada 9 – 13 mai 2022, elevii de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, Iulia Cosmina ștefanovici, Alexandra- Beatrice Grosu, Rudolf Kaderjabek și David  Bîrtoiu, însoțiți de cadrele didactice Florentina Atomei și Carmen Lavric au participat la activitățile proiectului Erasmus^ ”PREETI LANGUAGE –Polonia, România, Spania, Grecia, Turcia, Italia, desfășurate în Swiecany, Polonia.

”Aceasta a fost ultima întâlnire din cadrul proiectului. Pe parcursul activităților, elevii noștri au avut oportunitatea de a-și pune în valoare competențele în domeniul artei teatrale și dansului, cele de orientare, lingvistice sau digitale, interpersonale, precum și creativitatea”, a menționat profesoara Florentina Atomei.

Agenda activităților transnaționale de învățare a prevăzut, o multitudine de interacțiuni între participanți, printre care: prezentarea pieselor de teatru pe tema influenței pe care limbile slave au avut-o asupra limbilor țărilor implicate în proiect, precum și asupra limbii engleze, succedată de demonstrații ale unor dansuri tradiționale din fiecare țară implicată. ”A doua zi, în cadrul excursiei educative în Cracovia, după un tur al orașului, elevii organizați în grupuri eterogene au fost provocați la o competiție de orientare în teren – provocare la care elevii noștri au câștigat premiul pus în joc. Pe parcursul celor cinci zile, elevii au lucrat în echipe și și-au pus în valoare competențele digitale pentru realizarea unor filme și imagini cu mesaje sugestive, cu privire la tematica proiectului. ”În deplinătatea ei, a fost o experiență frumoasă, în care elevii au reușit să schimbe idei, să colaboreze și să-și dezvolte creativitatea, să ia contact cu alte culturi, să viziteze locuri noi, să lege noi prietenii și să se dezvolte personal”, a completat profesoara Florentina Atomei. (C. R.)

Vezi si

Cea mai mare investiție din 2024 de la Oradea este realizată de o asociere de firme sucevene în frunte cu LOIAL Impex

O asociere de firme având ca lider cunoscuta societate suceveană LOIAL IMPEX SRL și asociat …