Saturday , May 25 2024

Elevi de la ”Ştefan” și ”Petru” s-au remarcat la Concursul internațional de programare pe echipe CloudFlight Coding Contest

Pe data de 19 aprilie a.c. a avut loc ediția de primăvară a Concursul Internațional de Programare pe Echipe CloudFlight Coding Contest (CCC), care este cel mai mare concurs de codare on-site din Europa. Competiția s-a desfășurat pe două probe: classic CCC, recomandat tuturor studenților, elevilor și profesioniștilor din domeniul IT, fără limită de vârstă; school CCC, exclusiv pentru elevii de liceu.

Elevi de la Colegiul National ”Ştefan cel Mare” și Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava s-au remarcat în special la concursul Open classic, la care au participat peste 1.700 de echipe, iar sucevenii au obținut cel mai bun rezultat. Pe Locul 1 s-a clasat echipa ”Peștișorii de aur”, din care au făcut parte și ștefaniștii Tudor Aparaschivei, Mircea-Ştefan Tomiță, alături de Mircea-Alexandru Ispir, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava. Profesorii remarcă numărul mare de echipe care au fost formate din participanți de la mai multe instituții, în special cele formate din elevi din mai multe licee. La categoria Open doar 3 participanți individual au reușit să termine toate problemele, doi dintre ei fiind români.

Concurenții au putut participa individual sau în echipe (school – maxim 5 persoane, classic – maxim 3 npersoane). Problemele sunt unice la fiecare ediție și sunt structurate pe niveluri de dificultate. Gradul de dificultate crește cu fiecare nivel. Se poate coda în orice limbaj de programare, de pe propriul laptop.
Câștigătorilor li acordă recunoaștere într-un clasament local și global, premii în bani și multe surprize.

În total, competiția a fost organizată în 46 de locații, în 14 tări. Ediția de toamnă va avea loc pe 25 octombrie a.c. (O. NUȚU)

Vezi si

Gheorghe Șoldan: Suceava are nevoie de un primar precum Vasile Rîmbu

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la conducerea Consiliului Județean Suceava, și Vasile Rîmbu, candidatul social-democraților …