Saturday , January 28 2023

Elevi de la Colegiul Tehnic Rădăuți au semănat ghinde, în cadrul unui proiect eco-școala

Colegiul Tehnic Rădăuți derulează programe de tip eco-școala, iar cel mai recent a fost posibil datorită temperaturilor nesperat de ridicate din luna decembrie. Drept urmare, la mijlocul lunii decembrie, elevii Comitetului Eco din clasele a XII-a D și a XI-a E, coordonați de prof. Moldovan Lia și Teleagă Ancuța, au răspuns afirmativ invitației Ocolului Silvic Solca de a desfășura o activitate extrașcolară de semănare în sol a ghindei, datorită condițiilor de mediu favorabile.

Elevilor li s-a explicat importanța regenerării fondului forestier prin cultivarea stejarului, gorunului din ghindă, în vederea obținerii puieților ce vor fi ulterior plantați. De asemenea, au descoperit etapele îndelungatului proces de transformare a unei ghinde în stejar și au conștientizat rolul major pe care îl are pădurea în viața fiecăruia dintre noi și în reducerea poluării mediului.

Un număr de circa 70 de unități școlare au derulat în ultimii ani Programul Internațional Eco-Schools, la care se adaugă alte 50 de unități care au implementat alte programe de educație pentru mediu derulate la nivel național. Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, care dezvoltă proiecte de mediu în școli, a apreciat realizările unităților școlare din județul Suceava în educația pentru mediu ca fiind de top, la nivel național, palmaresul de premii obținute neputând fi comparat cu rezultatele niciunui alt județ. (O. N.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …