Monday , December 4 2023

Elevi ai Colegiului Național ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc participă la Black Sea Defense & Aerospace 2022 cu un robot creat de ei

Cea mai mare expoziție de tehnică militară și securitate din estul Europei – Black Sea Defense & Aerospace, are loc zilele acestea la Complexul expozițional ROMAERO SA din București. Obiectivul evenimentului constă în promovarea, în plan internațional, a industriei de apărare.

Patruzeci de elevi ai Colegiului Național ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, dornici de a cunoaște noutățile din domeniu, participă în perioada 18-20 mai la Black Sea Defense & Aerospace. Printre ei se află și membrii echipei de robotică ”șteftech”, care au dezvoltat, de la zero, un robot capabil să execute diverse activități.

În prima zi a evenimentului, elevii ștefăniști au avut onoarea de a se întâlni cu șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă. ”A fost o onoare să discutăm impresii despre orientarea în carieră cu domnul General Maior. Pentru mine, expoziția a fost o oportunitate de a descoperi noile tactici, dar și de a cunoaște oamenii pe care îi admir”, a afimat eleva Elena Tifrea.

Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2022 este un eveniment ce are loc o dată la fiecare doi ani, iar la ediția din acest an participă peste 390 de companii din industria mondială de apărare, aeronautică și securitate, din 33 de țări. Participanții vor prezenta cele mai noi produse și servicii din portofoliu. De asemenea, evenimentul găzduiește și o expoziție de tehnică din dotarea Forțelor armate române și SUA, precum și a structurilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Economiei, SRI, STS, ANCOM, Radiocom și ANCEX. (O. N.)

Vezi si

Despre bani în fiecare materie: 6 decembrie este ultima zi în care îți poți înscrie școala în LifeLab (P)

LifeLab by BCR ajută profesorii și elevii să înțeleagă importanța educației financiare în orice domeniu. …